Ilona Braam
Ilona Braam Rides 11 jul 2017

Nieuwe Nissan X-TRAIL: groter, sterker en moderner

De Nissan X-Trail serie zagen we in 2001 verschijnen en is sindsdien één van de grote sterren van de automaker geworden. Met de nieuwe uitvoering van de X-TRAIL is de auto een stuk forser geworden, terwijl hij toch meer modern oogt. Na de facelift van het kleinere Nissan Qashqai broertje eerder dit jaar, is het nu de beurt aan de X-TRAIL.

V-Motion Grille en bumper redesign

Wat meteen opvalt is dat de SUV net zoals de Qashqai ook is uitgerust met de zogenaamde V-Motion grille. Deze wordt geaccentueerd door de vernieuwde bumper, welke uit een combinatie bestaat tussen de carrosseriekleur en zwarte contrasterende accenten.

Nissan X-TRAIL

Herindeling koplampen en LED achterin

De herindeling van de koplampen zorgt ervoor dat de auto er alert uitziet, alsof hij altijd klaar voor actie is. Waar het verschil tussen de uitvoering met full-LED koplampen en halogeenverlichting al opvallend was, is deze bij de nieuwe uitvoering zo mogelijk nog groter geworden. Ook de lampen aan de achterkant zijn aangepakt en zijn nu voorzien van LED technologie.

Wielen Nissan X-TRAIL in verschillende formaten

Als we naar de wielen kijken bestaat er wat variatie tussen de verschillende modellen. De Visia en Acenta worden uitgerust met nieuwe 17 inch wielen. De N-Connecta krijgt met 18 inch wielen het medium formaat. Wie voor groot wil gaan kiest natuurlijk voor de Tekna met wielen van maar liefst 19 inch. Samen met de nieuwe lakkleuren maken deze de auto helemaal af.

Nissan X-Trail

Grotere auto,  grotere bagageruimte

Niet alleen is de X-TRAIL robuuster geworden, hij is daadwerkelijk ook in formaat gegroeid. Hoewel de hoogte en breedte hetzelfde zijn gebleven is de auto 5 cm langer geworden. Ook de bagageruimte heeft een upgrade gekregen van 15 liter. Dit geldt echter alleen voor het vijfpersoons model. Om toegang te verkrijgen tot je bagageruimte hebben de twee duurdere uitvoeringen onder de achterbumper een handsfree handel gekregen, zodat je niet eerst je boodschappentas hoeft neer te zetten.

Nissan X-TRAIL

Eén benzine- en twee dieselmotoren

Zowel benzine als diesel liefhebbers komen met de Nissan X-TRAIL tot hun trekken. Wie voor benzine gaat krijgt een 1.6 DIG-T motor met 164 pk om mee te spelen. Als je voor diesel gaat heb je twee opties. Als eerste is er een 1.6 liter dieselmotor welke goed is voor 130 pk. Daarnaast kun je voor 177 pk gaan met de 2.0 liter motor.

Wie meteen de X-TRAIL wil bestellen zal helaas nog tot oktober moeten wachten. Dan is het mogelijk om bij Nissan een order te plaatsen.

Wie liever toch een SUV heeft die iets minder robuust eruit ziet, kan ook gaan voor de Hyundai Kona. Hoewel deze ook stoer is, zijn de robuuste vormen wat subtieler. Overigens produceert zijn 1.6 liter motor wel 177 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Nissan X-TRAIL: groter, sterker en moderner
Sluiten