Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 22 feb 2018

Nissan XMotion SUV concept brengt je in Japanse sferen

Het Nissan XMotion SUV concept laat heel duidelijk en vol trots zien waar zijn makers vandaan komen. De Japanse invloed zorgt voor interessante vormen en warme kleurencombinaties. Het feit dat er veel aandacht besteed is aan uiterlijk, betekent echter niet dat het geen krachtig auto wordt. De SUV ziet er ondanks alles namelijk behoorlijk robuust uit. Hij lijkt zich echter in te houden, omdat hij toch wel weet hoe gevaarlijk en dodelijk hij kan zijn.

Nissan XMotion als samurai zwaard

Als je de Nissan XMotion ziet, valt meteen de carrosserie op met zijn ongebruikelijke welvingen en strakke componenten. Zonder twijfel moet Nissan inspiratie hebben genomen van een samurai zwaard en de auto ziet er ook gevaarlijk scherp uit. Waar je aan een zijkant een samurai vibe krijgt, verandert deze echter naar een soort bulldog aan de voorkant. Als het echter een soort beest voor moet stellen, zal het echter geen bulldog zijn maar één of ander Japans monster waarvan we gelukkig het bestaan niet afweten.

Nissan XMotion SUV concept
Nissan XMotion

Openstaande armen met kimono

Waar de auto aan de buitenkant robuust en hard is, wordt je aan de binnenkant verrast door vriendelijke en vrouwelijke vormen en kleuren. De voorste deuren hebben de scharnieren aan de voorkant en bij de achterste deuren zitten de scharnieren achterin. Dat betekent dat wanneer je de voorste en achterste deuren tegelijkertijd open hebt staan, het lijkt alsof de auto zijn armen naar je open houdt en een komono aanheeft.

Nissan XMotion

Interieur als japanse rivier

Sierlijke vormen en wit, rood en zwart komen je tegemoet in het interieur. Wat binnenin vooral opvalt is een soort console in het midden van de auto, die van achteren naar voren loopt. Het is gemaakt van hout en stelt een brug voor, die over een rivier geplaatsts is. De stoelen zouden hierbij de bootjes zijn en de vloer uiteraard de rivier. De houten brug is gemaakt met de zogenaamde kanawa tsugi techniek. Hierbij worden verschillende stukken hout als een soort puzzel in elkaar vastgezet. Ook het dashboard is van hout gemaakt en maak de japanse sfeer af.

Nissan XMotion

Dat Japanners into hout zijn blijkt uit een wet, waarbij constructiebedrijven in Japan verplicht hout moeten gebruiken met het maken van openbare gebouwen. Uiteraard heeft dit ook met duurzaamheid te maken en de constructiefirma Sumitomo Forestry co. volgt dit bevel grandioos op. Ze willen namelijk een torenhoge houten wolkenkrabber bouwen met 70 verdiepingen.

 

Man of Many

Reageer op artikel:
Nissan XMotion SUV concept brengt je in Japanse sferen
Sluiten