Noah Korevaar
Noah Korevaar Cars 26 jan 2018

Nissan rust hotel uit met zelfparkerende slippers, kussens en tafels

Bijna elke autofabrikant werkt nu aan zelfrijdende auto’s. Ze moeten ook wel, gezien het steeds duidelijker dat autonome auto’s de toekomst van vervoer zijn. Maar ja, hoe val je op met je baanbrekende technologie? Precies, bizarre stunts. Twee jaar geleden stuntte Nissan met zelfrijdende bureaustoelen. De stoelen parkeerden zich automatisch netjes achter hun eigen bureau.

Zelfparkerende slippers, kussens en tafels

2018 is aangebroken. Een nieuw jaar, en daarmee weer tijd voor nieuwe marketingstunts. Dit keer schoot de Japanse autofabrikant een lokaal hotel te hulp. Nissan heeft automatisch parkerende slippers, kussens en zelfs tabels ontwikkeld. Een Japans hotel werd met de technologie uitgerust. Het resultaat kun je in de onderstaande video bewonderen.

Nissan slippers

Uiteindelijk draait het natuurlijk om Nissan’s auto’s. De ProPILOT-technologie zorgt ervoor dat auto’s zichzelf automatisch kunnen parkeren. De voertuigen zijn uitgerust met speciale sensoren die hun omgeving in kaart brengen. Daar is Nissan lang niet de enige in, maar dit soort experimenten doen het merk toch opvallen. De kussens, sloffen en andere items hebben minuscule motoren en wieltjes.

Waar wij er niet van opkijken als onze sloffen niet helemaal recht staan, denken ze daar in de zogenaamde ryokan anders over. Bezoekers verwachten absolute rust en orde, dus dit soort toepassingen kunnen daadwerkelijk nut hebben. Meer dan een simpele stunt dus. De gasten in de promotievideo lijken oprecht onder de indruk te zijn. “Het is geweldig,” zegt een man terwijl een kussen op hem af komt rijden.

Nissan LEAF

Het voelt een beetje als Black Mirror, maar dit is de toekomst waarin we leven. Wil je het zelf gaan ervaren? Dat kan! Vanaf maart gaat het hotel tijdelijk open in Hakone, Japan. Daar blijft het voorlopig ook bij. Nissan blijft immers de focus op auto’s liggen.

De ProPILOT-technologie werd voor het eerst geïntroduceerd met de elektrische Nissan LEAF, oktober vorig jaar. Lees hier meer over die auto, en ontdek de bijzondere elektrische geschiedenis van het automerk.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nissan rust hotel uit met zelfparkerende slippers, kussens en tafels
Sluiten