Schrik niet: NL-alert stuurt komende maandag een controlebericht

Aanstaande maandag (2 december) stuurt NL-Alert een controlebericht naar buiten, zo maakt het bedrijf bekend via een persbericht. Het bericht zal om 12:00 uur verstuurd worden.

Wie maandag dus naast het luchtalarm ook in zijn broekzak flink wat activiteit waarneemt, hoeft dus niet onder te duiken of bang te zijn dat we er met z’n allen aan gaan. Het gaat om een grote test om te kijken of het systeem van NL-alert nog goed werkt. De dienst is overigens op steeds meer plekken actief. Zo zullen ook digitale reclameschermen en digitale vertrekborden (bus, tram en metro) de waarschuwingen weergeven.

Automatisch bericht NL-Alert komt jouw kant op

NL-Alert staat op de meeste telefoons automatisch ingesteld. Aanstaande maandag om 12:00 uur weet je of dat ook daadwerkelijk het geval is. Wanneer je een hard en doordringend alarmgeluid hoort, hoef je dus niet direct de schuilkelder in te rennen, maar is het slechts een moment om te checken of alles goed is ingesteld.

De vorige test werd op 3 juni 2019 verzonden en werd door 11,7 miljoen mensen ontvangen. Het gaat om 78% van de bevolking die dus een melding kreeg. De ontvangers waren mensen van 12 jaar en ouder. In de test van juni was het NL-Alert voor het eerst ook op reclameborden te zien.

NL-Alert op je iPhone
Dit moet je doen (Afbeelding: NL-Alert)

Moderne aanpak van waarschuwen

NL-Alert is een moderne aanpak om inwoners van Nederland te alarmeren en te informeren bij een ramp of een noodsituatie. Naast de berichten op je mobiele telefoon zie je de berichten van de dienst tegenwoordig dus ook op elektronische reclameborden en op de vertrekborden bij haltes van bussen, trams en metro’s.

In zo’n NL-Alert krijg je als ontvanger te zien wat er precies aan de hand is en word je geïnformeerd over wat je moet doen in de desbetreffende situatie. Daarbij krijg je via deze dienst ook meer informatie over de situatie en krijg je verschillende updates.

Reageer op artikel:
Schrik niet: NL-alert stuurt komende maandag een controlebericht
Sluiten