Want No Bitcoin break: Koers Bitcoin stijgt, bijzonder Altcoin nieuws

Tech Robert Kroes 18 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels ligt de eerste handelsdag op de Europese financiële markten weer achter ons. Terwijl de eerste handelsdag van de week op de Amerikaanse financiële markten weer in volle gang is brengen wij de laatste stand van zaken voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten in kaart. Ook staan we stil bij bijzonder nieuws voor Ripple (XRP) en ChainLink (LINK).

Uiteraard beginnen we weer met de laatste stand van zaken voor Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten.

Bitcoin stijgt rustig door, cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin (BTC) een koers van EUR 30.037,73 ($ 36.270,08) en dat is een stijging van 0,42% ten opzichte van de koers van gisteravond en ook hoger dan de stand van afgelopen vrijdagavond. Als we naar de top 25 cryptomunten kijken zien we een wisselend beeld. Onder de stijgers valt Neo (NEO) het meest op met een koers van 19,40%, maar ook VeChain (VET) schrijft de koersstijging over 24 uur in dubbele cijfers. Bij de dalers is de koppositie weggelegd voor ChainLink (LINK), dat 6,31% verliest. Hiervoor is een verklaring, die we hierna bespreken. De live cryptokoersen kun je natuurlijk blijven volgen op Tradeincrypto.com.

Decentralisatie ChainLink (LINK) in gevaar, toch zijn vooruitzichten goed

In het spoor van de Bitcoin zet ChainLink (LINK) dit jaar recordkoersen neer. Ook is het vertrouwen in de munt klaarblijkelijk groot. Er blijkt namelijk een kleine groep investeerders te zijn die groots inzet op deze cryptomunt. De 1% adressen die het meeste ChainLink (LINK) bezit verdeelt namelijk liefst 81,737% van de hoeveelheid cryptomunten in omloop. Uit analyses van Glassnode blijkt dat de whales sinds 2019 ChainLink hamsteren. Hiermee lijkt het erop dat zij speculeren op toekomstige koersstijgingen van de cryptomunt. Dat vertrouwen is niet onterecht, want met $ 23,75 zette de munt een koersrecord bij Binance. Het goede nieuws is dat verdere koersstijgingen verwacht worden zolang de Bitcoin stabiel boven $ 34.000,- blijft.

Door deze koersstijging is de munt wel in de ‘overbought’ zone terecht gekomen. Dit betekent dat op korte termijn een correctie niet kan worden uitgesloten. Een koersdaling tot support-levels van $ 20,-, $ 16,- of zelfs $ 12.- kan dan niet worden uitgesloten. Door de sterke concentratie van de munt bij een beperkt aantal bezitters kunnen investeerders bovendien vraagtekens zetten bij de decentralisatie van de ChainLink (LINK). Daarbij wordt de munt door deze concentratie gevoeliger voor ‘pump and dump’.  De koersdaling van vandaag is dan ook te verklaren.

Komt de Ripple (XRP) koers terug?

Waar het jaar voor Bitcoin in recordrally begon viel Ripple (XRP) als gevolg van de problemen met de SEC hard onderuit. De koers daalde enorm snel en grote beurzen kondigen aan de munt van uit de noteringen te schrappen. Deze delistings gaan door. Laatste in de rij is de grote cryptobeurs Kraken, die vandaag bekend maakte dat zij de Ripple (XRP) in de nacht van 29 op 30 januari (om 2 uur Nederlandse tijd) van haar beurs haalt. Ook hier heeft de maatregel alleen betrekking op inwoners van Amerika. Voor de rest van de wereld gaat de handel in Ripple gewoon door en dat betekent goed nieuws.

Volgens analyses kan de koers namelijk op korte termijn weer stijgen tot $ 0,40. Hiervoor moet de munt volgens technische analyses op korte termijn door het weerstandsniveau op $ 0,285 breken. Gezien de huidige koers van $ 0,2817 met 1,65% groei in de afgelopen 24 uur lijkt de markt inderdaad die poging te gaan doen. Het is ook belangrijk voor de munt om die richting te blijven gaan. Dezelfde technische analyses laten namelijk zien dat de Ripple (XPR) onder het huidige steunniveau van $ 0,27 een koersval van 18% kan maken voordat er weer een duidelijke steun te vinden valt. Het lijkt dus voor korte-termijn beleggers een kwestie van ‘erop of eronder’.

Daarmee lijkt de week voor Ripple al net zo spannend te worden als de week voor Bitcoin. Vanmiddag blikten wij vooruit op de komende handelsdagen, waarbij nieuwe koersrecords voor de Bitcoin niet uitgesloten zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen