Gaming WANT: Waarom No Man’s Sky meer dan de moeite waard is

De ‘gamerust’ van de zomer wordt op een prettige manier verstoord door No Man’s Sky. Een titel waar al een aantal jaar aan wordt gewerkt en waarvan de verwachtingen super hoog liggen. Wij zijn een paar dagen met de game aan de slag gegaan en hebben een X aantal redenen waarom No Man’s Sky meer dan de moeite waard is.

Dit artikel is onderdeel van onze rubriek Gaming WANT die wij samen met Pixelcake zijn gestart. Hiermee laten wij elke week zien wat écht tof is rondom gaming. Dus dat.

Maar eerst: wat is No Man’s Sky?

In de basis is het een avonturenspel in de ruimte. De speler begint op een planeet met een kapot ruimteschip en het eerste dat je moet doen is dat ruimteschip repareren. Daarvoor kun je de omgeving afspeuren en met je mining-gun diverse grondstoffen delven om daar materialen van te maken. Het doet ergens denken aan Minecraft, maar dan in een compleet andere wereld. Heb je eenmaal je ruimteschip gemaakt, dan kun je je thuisplaneet verlaten en vanaf dat moment de ruimte gaan verkennen.

Deze ruimte is nagenoeg oneindig groot met een miljard planeten. No Man’s Sky maakt gebruik van een techniek die allemaal verschillende soorten planeten willekeurig aanmaakt, waardoor het avontuur van de ene speler compleet anders is dan de andere. Ook is er op elke planeet weer van alles te doen. De ene planeet is bijvoorbeeld rijk aan grondstoffen, terwijl de andere juist meer settlements heeft waar je buitenaardse wezens ontmoet en je materialen kunt verkopen. Kortom, een game waarin een hoop te doen is. Bezoek ook zeker deze Wiki-pagina voor nog meer informatie en tips.

En dan nu de hoogste tijd voor de reden waarom de game de moeite waard is.

De game is enorm lang houdbaar

Als jij er van houdt om games in huis te halen waar je jezelf enorm lang mee kunt vermaken, dan is No Man’s Sky een goede. Het is onmogelijk om alle planeten in een mensenleven te bezoeken, maar zelfs 1 procent van het complete universum ontdekken lijkt nagenoeg onmogelijk. Hierdoor is het een titel die enorm lang houdbaar is en bovendien is er genoeg te doen. De ene keer ben je rustig grondstoffen aan het delven, de keer daarop probeer je een basis open te breken en dan heb je nog de momenten dat je in de ruimte in gevecht raakt met ruimtepiraten.

Je hebt continu de drang om beter te worden

Je begint in de game met gelimiteerde mogelijkheden en een beperkt schip. Zodra je de basis door hebt, zul je merken dat er snel opties komen om jezelf te verbeteren. Zo kun je snel je minegun upgraden waardoor hij effectiever wordt, verdien je een extra beschermschild voor je schip en verbeter je je jetpack zodat je te voet op hogere plekken kunt komen. Ook kun je met het geld dat je verdient betere ruimteschepen kopen, die op hun beurt weer meer opties hebben.

Leer de taal en begrijp personages beter

No Man’s Sky is een titel die niet echt vertelt wat je precies moet doen. Terwijl je avontuur voortduurt, snap je wel meer. Eén van de dingen die je daarbij kunt doen, is de taal van de buitenaardse wezens leren. Via artifacts pik je telkens een woordje mee en wanneer iemand dan tegen je begint te praten en je woorden snapt, dan snap je de context ook sneller. En dat is handig wanneer je een keuze moet maken tussen een paar opties dat je wilt doen. Wanneer je bij een monument staat en je daar het woordje death kunt lezen, dan is de optie om het monument met rust te laten waarschijnlijk de meer voor de hand liggende.

Ontrafel een mysterie

Terwijl je avontuur zich vordert, merk je ook dat er langzaam meer zeker een mysterie zich ontrafeld. Zo kom je via quests bij mysterieuze Atlas-platformen en krijg je toegang tot plekken waar je tot voor heen niet bij kon. Hierdoor blijft de game ook op de langere termijn boeiend.

Muzikaal en visueel feest

De laatste reden om met de game aan de slag te gaan heeft te maken met de algehele prestatie. Met name op visueel gebied is No Man’s Sky een klein feest. Of je je nou in de ruimte bevindt of een planeet bezoekt, alles ziet er werkelijk waar heel erg tof uit. Bovendien is er een grote variatie tussen planeten. Een rotsplaneet oogt compleet anders dan een tropische planeet, maar allebei zijn ze op hun eigen manier erg mooi. En dat alles wordt ondersteund door een zeer boeiende soundtrack. Hierdoor zijn zelfs de momenten dat je van punt A naar B vliegt en eigenlijk niks doet, alsnog de moeite waard.

In ons speciale Gaming WANT dossier vind je alle topics uit Gaming WANT terug. Van waarom GTA V no steeds de sh*t is tot aan dé games voor je iPhone.

Reageer op artikel:
Gaming WANT: Waarom No Man’s Sky meer dan de moeite waard is
Sluiten