Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 27 nov 2013

No way! Man gooit zijn harde schijf met 5,5 miljoen euro aan Bitcoins per ongeluk weg

De ongelukkigste man op dit moment? Dat is de Britse IT’er James Howells die werkt voor The Guardian. Waarom? In 2009 begon de – toen nog slimme – James met het verkrijgen van Bitcoins. Toen hij er later dat jaar zo’n 7500 in zijn beheer had met een waarde van zo’n 600.000 euro vond zijn vriendin het genoeg geweest en moest ermee stoppen. Dat deed hij braaf. Aangezien de waarde van een Bitcoin op dit moment zo’n 735 euro waard is, is-ie in één klap multimiljonair. Een ding klopt er alleen niet aan dit verhaal. Wij geven aan dat hij een multimiljonair is, maar hij was multimiljonair. De ongelukkige man heeft namelijk zijn harde schijf met de sleutel van zijn fortuin bij het vuilnis gegooid.

In 2010 knoeide hij namelijk limonade over zijn Dell XPS N1710. Hij haalde de computer daarom uit elkaar en verkocht een aantal onderdelen. De harde schijf had James er dus ook uit gehaald en bewaarde ‘m in een bureaulade. De afgelopen drie jaar heeft-ie zich er niet meer mee bezig gehouden, kreeg kinderen en begon hij laatst met een grote schoonmaak. Tijdens deze schoonmaak gebeurde het verschrikkelijke. Hij heeft de harde schijf met de code weggegooid. Zo’n 5,5 miljoen euro is weg.

 
Toen James besefte wat hij had gedaan begon hij te zoeken naar een backup en naar de sleutel. Maar zonder succes. Het is écht weg. Uit wanhoop is hij nog naar de vuilnisbelt gegaan, maar daar was het onmogelijk om ‘m te vinden. Hij wist ook niet meer precies wanneer de harde schijf met de vuilniswagen mee was gegaan. Howells geeft in The Guardian aan dat hij niet weet of-ie nou moet lachen of moet huilen. Hij hoopt in ieder geval dat de harde schijf nooit wordt gevonden. Een woordvoerder van de vuilnisbelt heeft uit voorzorg al aangegeven dat schatzoekers geen poging hoeven te wagen om langs te komen, want ze worden niet toegelaten. Jammer, maar wat een ongelukkige actie van James.

Reageer op artikel:
No way! Man gooit zijn harde schijf met 5,5 miljoen euro aan Bitcoins per ongeluk weg
Sluiten