Daniel Koster
Daniel Koster Home 31 jan 2017

IKEA’s bouwpakketten op zonne-energie redden duizenden vluchtelingen

Wij schreven eind 2015 al over de Better Shelter. Via dit initiatief wilde IKEA, geheel in eigen stijl, de helpende hand bieden aan vluchtelingen. En hoe!

Nu, iets meer dan een jaar verder, hebben de Better Shelters al duizenden levens gered. Het idee? Een (tijdelijk) onderdak aanbieden aan vluchtelingen. Die komen vaak verslagen en vermoeid van de lange reis ergens aan om vervolgens in vervallen tenten op de grond te moeten slapen.

better shelter

Bouwpakket is helemaal IKEA

Daar steekt dit slimme ‘bouwpakket’ een stokje voor. Het pakket is binnen een paar uur opgezet en biedt zelfs luxueuze zaken als een ventilator en opladers aan. Dat doet-ie via zonne-energie. Er zijn er nu meer dan tienduizend van deze Shelters neergezet. Nice IKEA.

better shelter

Nobel initiatief

Je hebt niet door hoe fijn een dak boven je hoofd is totdat je dat dak verliest. Daarom is dit juist een nobel initiatief, omdat de mensen die gevlucht zijn van hun land meer het gevoel hebben dat ze in een huis overnachten. En aangezien de ‘huizen’ op slot kunnen en steviger zijn dan tenten worden ze voor andere doeleinden gebruikt, zoals EHBO-posten of kinderopvang. Multifunctioneel dus!

Handig, maar duur

Ze passen helemaal in de ideologie van IKEA, deze bouwpakketten. Ja, ze zijn wel twee maal zo duur als reguliere tenten, maar gaan ook zes maal zo lang mee als de gemiddelde tent. Geen wonder dus dat ze zijn uitgeroepen tot ‘design of the year‘. Wat een gaaf initiatief en een fijne manier om vluchtelingen een hart onder de riem te steken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA’s bouwpakketten op zonne-energie redden duizenden vluchtelingen
Sluiten