Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT NoBitcoin break: BTC stijgt, Ethereum steelt de show en DeFi komt

Inmiddels zijn de Europese financiële markten weer gesloten en zijn de Amerikaanse beurzen gesloten. Wij brengen de huidige prijs van Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten in kaart. Daarnaast bekijken we hoe Ethereum (ETH) weer groeit en hoe influencer Mike Novogratz denkt over Defi tokens.

We beginnen uiteraard met de huidige prijs van de Bitcoin en andere top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt, Ethereum (ETH) steelt weer de show

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 28.943,95 ($ 34.833,45) en dat is 4,24% hoger dan tijdens de Bitcoin break van gisteravond.  Ook de rest van de cryptomunten presteert overwegend positief. Grootste stijger is Cardano (ADA), dat 24,46% winst noteert. De media richt zich echter vooral op Ethereum (ETH), dat 13,13% bijschrijft. Wij kijken later waarom deze cryptomunt de show steelt. Verder zien we bij de Altcoins overwegend positieve koersen in het overzicht van live cryptoprijzen op Tradeincrypto.com. De dalers vallen, naast de ‘dump fase’ voor Dogecoin (-22,06%) vooral te noteren bij de Defi Tokens, waarbij Uniswap (UNI) met 6,83% het meest verliest.

Wat is er gaande bij Ethereum (ETH)

Met een stijging van 13,13% voor deze cryptomunt bevindt de huidige prijs voor Ethereum (ETH) zich met $ 14.77,79 net onder het koersrecord. Dit nieuwe koersrecord werd vanmiddag genoteerd op een stand van $ 1.487,- op cryptobeurs Binance.

Wanneer we de oorzaken voor deze koersgroei analyseren zien we dat ook hier de instroom van institutionele beleggers een rol speelt. Grayscale introduceert namelijk op 8 februari de Ethereum Futures Contracts in navolging van een vergelijkbare oplossing voor institutionele beleggers om in Bitcoin te investeren.

Ook zien we dat er steeds meer nieuwe investeerders komen. Hierdoor blijft de vraag stijgen en dat is uiteraard altijd goed voor de prijs. Afgaande op de technische analyse van Ethereum is de groei er nog lang niet uit. Als men boven de weerstandslijn van $ 1.400,- weet te blijven verwachten analisten dat de prijs richting $ 1.600,- en daarna $  2.000,- op kan lopen. Ook wanneer de koers zou dalen ligt er op de lijn van het 20-daags voortschrijvend gemiddelde een sterk steunniveau op $ 1.282,-. Mocht de munt ook hierdoorheen breken, dan vinden we boven de $ 1.000,- nog een tweede steunniveau op het 50-daags voortschrijdend gemiddelde ($ 1.079,-). Men verwacht echter niet dat het zo ver zal komen.

Mike Novogratz bullish over Defi tokens

Bitcoin-influencer en crypto-investeerder Mike Novogratz ging recent in gesprek met rapper Lil Yachty. Hier vertelde hij over de potentie van Bitcoin en de relatief nieuwe, maar zeer populaire Defi Tokens op de Blockchain van Ethereum. Hij tipte 5 Defi tokens (Aave (AAVE),  Chainlink (LINK), Compound (COMP), yearn.finance (YFI) en Uniswap (UNI)). Deze zouden op termijn de JP Morgens van deze wereld en New York Stock Exchange kunnen vervangen. Het hele interview kun je hier bekijken.

Overigens is Defi voor veel investeerders in cryptomunten nog een onbekend terrein. Op de speciale Defi pagina van Tradeincrypto.com lees je meer informatie over Defi en zie je de koersen van de belangrijkste Defi tokens.

Ondertussen kunnen de liefhebbers van Bitcoin zich nog eens buigen over onze bijdrage van vanmiddag. In deze bijdragen legden wij onder meer uit waarom Bitcoin morgen wel eens kan gaan stijgen. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!