Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11/03/2019

Nog deze maand? Details en design iPod Touch 2019 duiken op

Waar je bij de iPhone elk jaar weer op een nieuwe generatie kunt rekenen, loopt dat helaas bij de iPod Touch anders. Sterker nog, het leek er lang op dat serie een stille dood was gestorven. Maak je echter geen zorgen: de iPod Touch (2019) komt er aan!

iPod Touch (2019)

Dat wisten we al dankzij verschillende leaks, maar nu heeft de nieuwste bètaversie van iOS 12.2 ook olie op het vuur gegooid. Daarin is namelijk een icoontje te zien dat het design van de gadget toont.

Wat direct opvalt, is dat het om een soort kleinere iPhone X lijkt te gaan. Anno 2019 focust Apple zich met deze onaangekondigde gadget des te meer op multimedia, en vooral gaming.

Zo kan het bedrijf in een lager segment ook scoren. Denk aan kinderen die Fortnite willen spelen, maar nog niet toe zijn aan een prijzige iPhone.

Een handige ontwikkelaar die aan de slag ging met de bèta-software kwam een mysterieus pictogram tegen, met de naam “HLSiPod2”. We zien een iPod, met dunne schermranden en zonder homeknop.

ipod touch 2019 icoontjes

Geen Touch ID of Face ID

Als we eerdere geruchten moeten geloven, is de iPod Touch (2019) ook niet uitgerust met Face ID. Code in iOS bevestigde dat detail eerder al. Op zich geen vreemde zaak, gezien de iPod Touch ook nooit Touch ID heeft gehad.

Maar hoe gaan we de iPod Touch (2019) dan wel ontgrendelen? Waarschijnlijk met een code. Dat voelt anno 2019 wellicht ietwat ouderwets aan, maar de gadget is te dun voor de benodigde sensoren van Face ID. Bovendien zou een dergelijke oplossing de prijs flink omhoog stuwen.

25 maart, en meer!

Opgeduikelde icoontjes in iOS zijn in het verleden altijd een betrouwbare indicator voor aankomende producten geweest. Zo maakten we in 2017 immers ook kennis met de iPhone X. Ook de iPad Pro 2018 dook op die manier op.

Naar verluidt wordt de iPod Touch (2019) op 25 maart onthuld, samen met de goedkoopste iPad ooit, Apple’s Netflix-killer en misschien zelfs de AirPods 2! Dat wordt interessant…

OneMoreThing

Reageer op artikel:
Nog deze maand? Details en design iPod Touch 2019 duiken op
Sluiten