Nog een oldskool floppydisk liggen? Zo vergroot je het geheugen naar 118GB

Ok, wij schatten de kans niet hoog in dat jij nog ergens een floppydisk van welgeteld 1,4MB hebt liggen. Datzelfde geldt voor een pc waar nog een floppy drive in zit. Mocht dit wel het geval zijn dan zijn je floppy’s bij deze weer van onschatbare waarde. Zo’n 3,5-inch disk met een geheugen van 1,4MB kun je namelijk eenvoudig uitbreiden tot bijvoorbeeld 118GB. Groter is uiteraard ook mogelijk. Hiervoor heb je alleen een extra SD-kaart nodig.

floppydisk

Een floppy drive is namelijk in staat om een SD-kaart te lezen. Hiervoor moet je pins in de floppy drive, die niet door de SD-kaart worden gebruikt, verwijderen en de SD-kaart klik je simpelweg in de floppydisk. Je moet dan wel eerst het geheugen van de floppydisk eruit snijden, maar daarna klik je eenvoudig de SD-kaart erin. Klinkt simpel, right?!

floppydisk

Je oude pc blijkt sowieso prima materiaal om er een waardige computer anno 2018 van te maken. Dat laadt Youtube-gebruiker Dr. Moddnstine in onderstaande video zien. Het is wellicht een flinke zit, dus zap door de video heen en kom erachter hoe hij een oldskool floppydisk heeft getransformeerd tot een waardige harddisk.

Zie het dus als een hobby-project voor als je nog oude spullen hebt liggen. Je hebt in ieder geval geen oude computer meer nodig om spellen als Prince of Persia, Commander Keen en Wolfenstein 3D te spelen. Dankzij The Internet Archive kun je hier meer dan 4000 MS-DOS games spelen. Daar ben je ook wel even zoet mee.

Reageer op artikel:
Nog een oldskool floppydisk liggen? Zo vergroot je het geheugen naar 118GB
Sluiten