Nóg erger dan de selfie-stick: met de selfie-arm sta je nooit meer alleen op foto’s

Selfie-sticks zijn erg populair, maar ze bestaan al behoorlijk lang. Járen geleden zagen we er soms al eenzame Japanse toeristen mee lopen, vaak ouderen, die zo’n stok gebruikten om zichzelf te fotograferen. Toen vonden we het een beetje zielig, maar sinds het ding door jan en alleman wordt gebruikt, heeft dit medelijden plaatsgemaakt voor irritatie! Doe toch normaal, man!

De kunstenaars Justin Crowe en Aric Snee ergeren zich ook nogal aan de selfie-stick, en hebben nu een wel heel bijzonder prototype gemaakt: de selfie-arm. Leuk en aardig, al die foto’s van jezelf op sociale media, maar straks denken mensen nog dat je eenzaam bent! Deze arm van glasvezel zorgt dus altijd voor een ‘mystery man’ (of woman), om je foto’s spannend te laten lijken.

Ze mogen nog wel iets aan de kleur doen, want op dit moment lijkt het alsof je metgezel al drie weken geen adem meer haalt!

Commentaar

Crowe en Snee zijn vooralsnog niet van plan om deze arm écht uit te brengen. Het project is vooral een commentaar op de ‘selfie-wedloop’; waardoor mensen uit ijdelheid zichzelf te pas en te onpas fotograferen (en vooral presenteren) om online kudo’s te scoren.

Dat doel is op zich niet onaardig, aangezien veel mensen ongelukkig en jaloers worden van sociale media. We hebben het natuurlijk wel over het internet, dus we vrezen dat er genoeg mensen zijn die de selfie-arm nog écht een goed idee vinden ook!

Reageer op artikel:
Nóg erger dan de selfie-stick: met de selfie-arm sta je nooit meer alleen op foto’s
Sluiten