Deze budget Nokia smartphone heeft zijn eigen Google Assistant knop

Een paar maanden geleden mochten we tijdens MWC 2019 kennismaken met de opvallende Nokia PureView met zijn vijf camera’s. Daarnaast kwam HMD Global ook met een paar budget toestellen en midrangers aanzetten voor mensen die geen gigantische bedragen aan een smartphone willen uitgeven. Nu zijn ze weer terug met de Nokia 2.2: een budget toestel waarop Google’s virtuele assistent zijn eigen knop heeft.

Quad-core MediaTek chipset

Het toestel draait op de Android One versie van Android Pie en zal te zijner tijd ook de Android Q update krijgen nadat Google er klaar voor is. Onder de motorkap vinden we een quad-core MediaTek MT6761 Helio A22 chipset in combinatie met 3GB RAM en 32GB opslagruimte of 2GB RAM en 16 aan opslagruimte. De hoofdcamera is uitgerust met een enkele 13 megapixel lens met LED flash en aan de voorkant vinden we een 5 megapixel camera voor je selfies. Verder wordt er bij je foto’s ook nog kunstmatige intelligentie ingezet om ze mooier te maken als het wat donkerder is.

Nokia 2.2

 

Google Assistant knop

Zoals gezegd heeft het toestel ook een speciale knop voor Google Assistant. Hiermee kun je de virtuele assistent meteen oproepen als je iets wilt vragen. We zagen al eerder een paar Nokia toestellen verschijnen met een speciale Google Assistant knop en het lijkt erop dat HMD Global de smaak te pakken heeft. De kans is groot dat we ook in de toekomst meer toestellen zullen krijgen met de knop.

Budget Nokia 2.2

Verwacht wordt dat het toestel over een paar dagen al beschikbaar is in de winkel. Mocht je geïnteresseerd zijn, komt het toestel met een prijskaartje van maar 99 euro. Maar zoals je hebt kunnen lezen, krijg je daar niet de nieuwste technische snufjes voor. Overigens kun je ook op je Samsung toestel ervoor zorgen dat je Google Assistant met een speciale knop kunt oproepen. Hiervoor gebruik je de Bixby knop met een kleine omweg.

Engadget

Reageer op artikel:
Deze budget Nokia smartphone heeft zijn eigen Google Assistant knop
Sluiten