Mark Hofman
Mark Hofman Tech 26 feb 2019

Betaalbare Nokia 210 zorgt voor heerlijke nostalgie

Waar de iPhones, Galaxy toestellen en de opvouwbare smartphones je nu om de oren vliegen, waren we begin deze eeuw toch echt het meeste onder de indruk van de Nokia 3310. Het toestel heeft aan het beginpunt gestaan van het grote succes dat draagbare telefoons anno 2019 hebben. HMD Global komt tijdens MWC 2019 met de gloednieuwe Nokia 210, wat het nostalgische gevoel weer helemaal terug weet te brengen. 

Heerlijke nostalgie met nieuwe Nokia 210

Tijdens het Mobile World Congress, wat op dit moment in volle gang is in Barcelona, introduceerde HMD Global de gloednieuwe Nokia 210. Het toestel weet, voornamelijk door zijn uiterlijk, een gigantische berg aan nostalgie te leveren. Maar ook buiten het design weet dit nieuwe toestel ook nostalgie te leveren op andere gebieden. Zo hebben we niet alleen te maken met een uiterst duurzame batterij, maar kost het toestel je ook slechts €30. Hoe heerlijk wil je het hebben?

Nokia 210 HMD Global

De Nokia 210 beschikt over een 2.4-inch scherm met een resolutie van 240 x 320 pixels en heeft een screen-to-body ratio van 27.53%. Ter vergelijking: de nieuwe Samsung Galaxy S10 beschikt over een 6.1-inch scherm met een STB ratio van 93.1%. Nostalgie alom dus!

Daarnaast beschikt de nieuwe Nokia 210 over een enkele camera en wordt hij opgeladen door een MicroUSB aansluiting. Echter zit de grote kracht van dit toestel ’em in de batterij. Deze is namelijk 1020mAh groot. Nu is dit in vergelijking met de hedendaagse smartphone uiteraard bijzonder klein, maar het toestel gebruikt dan ook niet veel. Sterker nog: met een volle accu wordt er zo’n 20 dagen aan stand-by time belooft. Dat is zo’n 480 uur dat je met een batterij kunt doen! Wanneer je het toestel regelmatig gebruikt voor telefoontjes, dan heb je ook weinig te klagen. De Nokia 210 maakt het mogelijk om met een volle accu, zo’n 18 uur te bellen.

Nokia 210 HMD Global

Uiteraard heb je te maken met een klein toestel, een matig scherm en een camera die weinig indruk weet te maken. Maar laten we eerlijk zijn: dit is toch een perfect toestel om mee te nemen naar een festival of feest? Zeker nu dit kleine ding ook verbinding met internet kan maken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Betaalbare Nokia 210 zorgt voor heerlijke nostalgie
Sluiten