Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15 januari 2019

‘Nokia 8.1 Plus renders behoren eigenlijk tot Nokia 6.2.’

Een paar dagen geleden zagen we renders van de aankomende, nieuwe, Nokia smartphone opduiken. Terwijl we op dat moment te maken dachten te hebben met de 8.1 Plus, bleek dit naderhand niet aan de orde te zijn. Op Twitter laat een betrouwbare bron weten dat HMD Global het toestel niet uit gaat brengen onder deze naam, maar als de 6.2.

Nokia lanceert 8.1 Plus als 6.2

De eerste renders van de Nokia 8.1 Plus werden met een gepaste hoeveelheid aan enthousiasme onthaald op het internet. HMD Global is van plan het nostalgische merk weer helemaal terug op de markt te brengen in 2019. Maar waar we eerder dachten dat het design van de 8.1 Plus overgenomen zou worden door de Nokia 6.2, blijkt nu dat we er naast zaten. De renders van een paar dagen geleden behoren namelijk niet tot de 8.1 Plus, maar tot de 6.2.

HMD Global Nokia 8.1 Plus

Betrouwbare bron Nokia Anew komt met het nieuws dat het design eigenlijk bij de 6.2 hoort. En nu we daar zo over nadenken, is dat eigenlijk ontzettend logisch. Net nadat de renders het daglicht zagen, lekte er een specificatielijst van de Nokia 6.2. Hierin zagen we dat het toestel voorzien zou zijn van een 6.2-inch display, hole punch notch en een dual-camerasysteem aan de achterkant van ZEISS. Dit sluit perfect aan op de gelekte renders die we vorige week onder ogen kregen.

Daarbij heeft HMD Global bekend gemaakt dat het geen smartphones gaat lanceren met de “Plus” branding. Dit heeft het de laatste jaren gedaan, maar wat de producent betreft is het mooi geweest. De echte reden achter het vertrek van de Plus apparaten is niet bekend gemaakt.

HMD Global Nokia 8.1 Plus
De verwachting is dat de Nokia 6.2 haar debuut gaat maken tijdens MWC 2019 in Barcelona volgende maand. Dat zou gepaard kunnen gaan met Nokia’s 9 Pureview vlaggenschip, maar dit is slechts een verwachting. Zekerheid zullen we rond de tijd van MWC pas krijgen.
Reageer op artikel:
‘Nokia 8.1 Plus renders behoren eigenlijk tot Nokia 6.2.’
Sluiten