Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 jan 2019

Gelekte Nokia 8.1 Plus deelt belangrijke designfactor met Galaxy S10

2019 is nog maar net begonnen, maar toch duiken de eerste trends al op. Dan hebben we het in dit geval over smartphones met een gat in het scherm, waar de selfiecamera in huist. Sinds eind vorig jaar zien we links en rechts smartphones met een dergelijke oplossing opduiken. Straks gaat Samsung daarmee met de Galaxy S10 hoge ogen gooien, maar ook Nokia heeft plannen. Dat blijkt uit gelekte renders van de Nokia 8.1 Plus.

Nokia 8.1 Plus gelekt

De Honor View 20 had de eer om als eerste met een gat in het scherm de markt te bestormen. Daardoor is er geen grote notch meer nodig die schermruimte inneemt, maar is enkel de ruimte nodig die de camera aan de voorkant zelf inneemt.

Nu zijn er renders opgedoken van de onaangekondigde Nokia 8.1 Plus. De professioneel ogende beelden zijn afkomstig van de zeer betrouwbare @OnLeaksDie leaker wist in 2018 keer op keer onaangekondigde smartphones op accurate wijze aan de wereld te tonen, nog voor de officiële onthulling.

HMD Global Nokia 8.1 Plus

Dat heeft hij nu dus ook voor elkaar gekregen met dit wapenfeit van HMD Global, het Finse merk dat nu de Nokia-merknaam in handen heeft. Het bedrijf bestaat overigens voor een deel uit voormalig medewerkers van Nokia, dus het is niet enkel een licentie die snel opgekocht is.

Maar goed, terug naar de Nokia 8.1 Plus. Dat is namelijk een opvallend toestel. We zien een groot scherm, met zeer dunne schermranden aan de bovenkant en aan de zijkanten. Enkel onderaan is de rand iets dikker, met ruimte voor het Nokia-logo.

HMD Global Nokia 8.1 Plus HMD Global Nokia 8.1 Plus

Specs en release

Zoals je ziet is nergens een inham of een notch te bekennen. De camera zit namelijk in het gat linksboven verstopt. Aan de achterkant zit een dubbele camera, in combinatie met een dubbele LED-flash en een vingerafdrukscanner.

Eerder gelekte details wijzen op een 6.22-inch scherm, een USBC-port en een 3.5mm headphone jack. Ook maken de renders bekend dat het toestel op Android One draait, een lichte versie van stock Android met frequente updates. Op dat vlak heeft HMD Global / Nokia de afgelopen jaren indruk gemaakt, dus dat zit wel goed. Bovendien draait Android One normaliter uitsluitend op budget en mid-range modellen, dus waarschijnlijk heeft dit toestel een zacht prijskaartje.

Helaas is het onduidelijk wanneer de Nokia 8.1 Plus onthuld gaat worden. Neem tot we meer weten dus het nieuws met een korrel zout, maar het lijkt er sterk op dat HMD Global een mooi wapenfeit in de pijplijn heeft zitten.

Reageer op artikel:
Gelekte Nokia 8.1 Plus deelt belangrijke designfactor met Galaxy S10
Sluiten