Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 sep 2018

Gelekte foto toont bizarre camera’s Nokia 9

Een paar dagen geleden dook de eerste vermeende render van de Nokia 9 op. Vooral de achterkant wist hoge ogen te gooien: daar aanschouwden we immers een van de meest bizarre cameracombinaties die we ooit gezien hebben in een smartphone.

Nokia 9 met vijf camera’s aan achterkant

De render toonde vijf camerasensoren, en een LED-flash, allemaal gepositioneerd op een ongebruikelijke manier. Toen namen we het nieuws nog met een flinke korrel zout, omdat het ook zomaar om een creatieve designer zou kunnen gaan. De afbeelding was simpelweg te onscherp om daar conclusies over te kunnen trekken.

Tot nu. Er is namelijk een hands-on foto van de Nokia 9 opgedoken, waarmee duidelijk is dat de camera-setup toch echt de real deal is.

nokia 9

We zien een toestel met een metalen frame. De achterkant bestaat uit een glazen paneel met een glossy finish. Waar de meeste moderne toestellen indruk maken met een dubbele of zelfs drie camera’s aan de achterkant, heeft de Nokia 9 een zeshoekige layout.

Maar wat heb je aan zoveel camera’s? De camerasensor aan de bovenkant zou een telefotolens kunnen zijn. De sensor aan de onderkant zou een breedhoeklens kunnen zijn. De overige drie sensoren vormen dan samen een haarscherp beeld.

De dual-LED flash maakt vervolgens de setup af. Maar goed, dat is allemaal pure speculatie. Het is in ieder geval duidelijk dat Nokia en daarmee dus HMD Global ambitieuze plannen hebben. De leak is bevestigd door Hikari Calyx, een gereputeerde bron die betrouwbaar is als het om Nokia gaat.

Hij beweert binnenkort een prototype in handen te krijgen, dus waarschijnlijk ontdekken we binnenkort meer over dit mysterieuze toestel. Binnenkort wordt de Snapdragon 855 onthuld, dus de regen aan nieuwe high-end smartphones komt er snel aan! Hopelijk wordt de Nokia 9 al in oktober onthuld.

nokia 9

 

Hikari Calyx

Reageer op artikel:
Gelekte foto toont bizarre camera’s Nokia 9
Sluiten