Tech 31 dec 2018 Noah Korevaar

Persafbeelding toont bizarre camera’s Nokia 9 Pureview

Al enkele maanden komen er geregeld tekeningen en renders van de mysterieuze Nokia 9 PureView voorbij. Onze grote held @EvanBlass, een doorgaans zeer accurate leaker heeft nu officiële persafbeeldingen én meer informatie over de onthulling.

Nokia 9 Pureview

De afbeelding hieronder is de persrender die de leaker afgelopen nacht op Twitter deelde. Neem dit soort nieuws altijd met een korrel zout, maar deze render oogt zo officieel en komt zo exact overeen met eerder gelekte foto’s dat het wel om de real deal moet gaan. Bovendien heeft Evan Blass een reputatie waar je U tegen zegt.

We zien aan de achterkant de bizarre penta-camera setup van Zeiss, die eerder al hoge ogen gooide. De voorkant valt op door zijn vrij forse schermrand bovenaan, maar daardoor heb je aan de andere kant ook geen notch meer. Naar verluidt zit er een vingerafdrukscanner in het scherm.

Blass onthult daarnaast dat de codenaam van de Nokia 9 “Beholder” is. De Android One-branding bevestigt dat de Nokia 9 met Android Pie gelanceerd zal worden. Eerdere leaks wijzen op de Snapdragon 845 onder de motorkap, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen.

Nokia 9 PureView

CES of MWC?

Het toestel heeft hoogstwaarschijnlijk een 5.9-inch scherm met een beeldverhouding van 18:9. Het aluminium frame en een glazen achterkant maken het pakketje af. Naar verwachting wordt de Nokia 9 volgende maand onthuld tijdens het Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Dat is een grote elektronicabeurs die van 8 januari tot 11 januari duurt.

Nokia 9 PureView
Een eerder gelekte foto

De eerstvolgende optie voor een onthulling is een maand later in Barcelona op 25 februari, tijdens het Mobile World Congress. Daar zal naar verwachting ook de Samsung Galaxy S10 onthuld worden. Kan Nokia daar tegenop boksen met deze bizarre camera setup?

Twitter

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Persafbeelding toont bizarre camera’s Nokia 9 Pureview
Sluiten