Mark Hofman
Mark Hofman Tech 5 okt 2018

Nokia brengt met True Wireless & Pro Wireless echte AirPods-killer op de markt

HMD Global, het bedrijf wat producten van Nokia uitbrengt, heeft het nieuwe vlaggenschip aangekondigd. Echter blijft het niet bij de Nokia 7.1 en worden ook twee verschillende draadloze Earbuds uitgebracht. En dat zijn, zonder enige twijfel, de enige echte AirPods-killer waar iedereen op heeft gewacht. 

Nokia komt met AirPods-killer

De nieuwe Nokia True Wireless Earbuds maken een einde aan de AirPods van Apple. Althans, dat verwachten we. De Earbuds van Nokia beschikken over een batterijduur van 3,5 uur, zijn waterproof en komen in een case die de oortjes opladen zodra ze erin zitten. Dit zorgt ervoor dat je tot 16 uur gebruik kan maken van de earbuds, zonder dat er ook maar een stekker bij komt kijken.

De Pro Wireless Earphones, de tweede variant, zijn voorzien van een ketting. Deze hebben een batterijduur van 10 uur en laten je, door middel van trillingen, weten wanneer er een telefoontje binnen komt. Een functie die beide Earbuds overigens met zich meedragen.

Nokia Earbuds, Apple, Airpods, AirPods Killer

Vaarwel AirPods

Sinds de komst van Apple’s AirPods hebben verschillende producenten een poging gedaan om de oortjes van de tafel te vegen. Zo waren Google en Samsung de eerste die het probeerde. Een groot succes was het echter niet. Zelfs Huawei heeft haar draadloze FreeBuds aangekondigd, welke wel verdacht veel lijkt op de AirPods van Apple.

Echter worden de True Wireless Earbuds en de Pro Wireless Earbuds, nu al een echte AirPods-killer genoemd. Dit heeft alles te maken met de batterijduur, en met de waterbestendigheid van de TWE. Echter is de prijs hetgeen wat een groot verschil maakt.

De True Wireless Earbuds hebben een prijskaartje van €129 en zijn hiermee de duurste van het stel. De Nokia Pro Wireless Earphones hebben een prijs van €69. Een flink stuk goedkoper dan Apple’s AirPod die op dit moment een kostenpost van €150 met zich meedraagt.

Reageer op artikel:
Nokia brengt met True Wireless & Pro Wireless echte AirPods-killer op de markt
Sluiten