Nokia gebruikers krijgen eindelijk minder agressieve batterij management tool

Eén van de frustraties waar iedereen met een smartphone mee te maken heeft, is de welbekende leeglopende batterij. En meestal heb je door dat je nog maar een paar procent over hebt wanneer je juist iets belangrijks op je toestel moet doen. Om je batterij langer mee te laten gaan komen bedrijven daarom met software, die het batterijgebruik efficiënter zou moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan Google’s Adaptive Battery tool. Deze werkt redelijk goed en Nokia gebruikers zullen blij zijn om te horen dat HMD Global nu heeft besloten voor Adapte Battery te gaan in plaats van hun eigen nogal controversiële Evenwell management oplossing.

Agressief batterij management

Als je een Nokia toestel hebt, zul je waarschijnlijk wel je eigen ervaringen hebben met HMD Global’s Evenwell. Aan het begin van het jaar kwam de management tool nogal in een negatief daglicht te staan doen de site Don’t Kill My App de tool op nummer één plaatste met betrekking tot het agressief beheren van de batterijlevensduur. Evenwell bleek vooral ijverig te zijn in het afsluiten van achtergrond apps en zou 20 minuten na het uitdoen van je Nokia display korte metten met ze maken. Dat kan in sommige gevallen handig zijn, maar vaak ook niet. Het whitelisten van bepaalde apps maakte voor de tool ook helemaal niks uit.

Nokia smartphone
Bron: Unsplash / Dmitry Bayer (Bron: Unsplash / Dmitry Bayer)

Geen Evenwell meer voor Nokia

De Adaptive Battery management tool, die in het leven werd geroepen met Android Pie, zou dat een stukje beter doen. Daarom heeft HMD Global eindelijk besloten om korte metten te maken met Evenwell en over te stappen op de tool van Google. Op het Nokia Phones Community forum laat het bedrijf weten dat ze zijn begonnen met het uitschakelen van Evenwell op Nokia toestellen die met Android Nougat of Oreo gelanceerd zijn en de Android Pie update hebben gekregen. Nokia smartphones die met Android Pie gelanceerd worden, zullen überhaupt niks meer te maken hebben met Evenwell.

Goede ontwikkelingen dus in het Nokia kamp. Verder is HMD Global uiteraard ook druk geweest met het hele 5G gebeuren. Onlangs werd bevestigd dat hun eerste 5G telefoon eraan zit te komen.

Android Authority

Reageer op artikel:
Nokia gebruikers krijgen eindelijk minder agressieve batterij management tool
Sluiten