Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 22 jul 2019

Nokia back in action? Feature toestel gespot met Android!

Nokia mag dan nog wel actief zijn, maar het bedrijf loopt allang niet meer voorop als het gaat om mobiele telefoons. Toch zijn er nog steeds mensen die naar de destijds zo populaire toestellen van het merk verlangen. Er is nu zelfs een foto gelekt van een Nokia toestel waarvan gezegd wordt dat het op Android draait.

Nokia feature toestel dat voorzien van Android is?

Kun jij jezelf nog de zogeheten feature telefoons herinneren? Deze voorlopers van de smartphone zijn inmiddels hopeloos achterhaald, maar desondanks lijkt het erop dat er een nieuwe uitvoering van een dergelijke Nokia is gesignaleerd.

Website 9to5Google heeft namelijk een foto in handen gekregen met waarop een mobiele telefoon te zien is die op een speciale versie van Android lijkt te draaien:

Nokia

De bron beweert stellig dat het toestel door Nokia geproduceerd is. Gezien de telefoon qua design inderdaad veel weg heeft van eerdere Nokia telefoons zou dit zomaar waar kunnen zijn.

Het is niet voor het eerst dat een feature toestel in een nieuw jasje wordt gestoken. Het Finse bedrijf gaf in 2017 namelijk de enorm populaire Nokia 3310 een tweede leven. De nieuwe versie was onder andere voorzien van een verbeterd scherm en sterkere camera.

Desondanks is er helaas geen enkele zekerheid dat er ooit een dergelijk Nokia toestel geproduceerd gaat worden. Al zou het natuurlijk wel leuk zijn. Dit omdat het kleine scherm ervoor zorgt dat het toestel minder batterij vreet, waardoor de accuduur aanzienlijk langer gaat zijn.

Ook zou het qua prijs hoogstwaarschijnlijk een zeer betaalbaar toestel worden, waardoor het ideaal zou zijn als backup telefoon of voor kleine kinderen. Tevens zou een dergelijk toestel ook ideaal zijn voor op festivals, met name als hij met WhatsApp comptabel gaat zijn.

Meer nieuwtjes en reviews rondom mobiele telefoons zijn te lezen in ons overzicht.

Reageer op artikel:
Nokia back in action? Feature toestel gespot met Android!
Sluiten