Daniel Koster
Daniel Koster 10 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Vandaag: Nokia gaat weer smartphones maken, Facebook weet hoe we lach(t)en en Eerste Wereldoorlog op YouTube

De maandag is bijna voorbij, de week is weer in volle gang! Uiteraard heeft de tech-wereld vandaag niet stilgezeten en is er genoeg nieuwswaardig gebeurd. Lees snel verder om op de hoogte te zijn van al het belangrijks dat zich vandaag in de technologische wereld heeft afgespeeld.

Vimeo verwijdert ten onrechte films door claim van filmmakers ‘Pixels’

Vimeo kreeg van de filmmakers van ‘Pixels’ dat zij filmpjes van hun site moesten halen. Dit aangezien de films in strijd zouden zijn met de intellectuele eigendom-wet. Nu blijkt echter dat het filmbedrijf het bij het verkeerde eind had. Hierdoor zijn er ten onrechte allerlei filmpjes verwijderd, waaronder zelfs de officiële trailer van de film. Oeps!

Google wil smartphones maken die minder dan 50 euro gaan kosten

Google gaat in de toekomst met nog goedkopere Android One-toestellen kopen. Naar eigen zeggen wil Google zelfs met toestellen komen die minder dan vijftig euro gaan kosten. Prijzen variërend tussen de 28 en 43 euro worden genoemd. Met deze goedkopere toestellen die ook fysiek in India worden verkocht hoopt Google betere verkoopcijfers te bewerkstelligen.

Nokia gaat weer smartphones maken

Na de deal met Microsoft mocht Nokia drie jaar geen eigen smartphones maken. Eind 2016 zal het non-compete agreement verlopen, waarna het Finse bedrijf weer vrij is in het maken van eigen smartphone-hardware. Hier lees je meer over deze opvallende move.

Facebook weet hoe we lach(t)en

Je moet er maar de tijd en energie insteken. Facebook doet het in ieder geval. Zij hebben namelijk een onderzoekje gestart om te kijken naar het lachgedrag van Facebook-gebruikers. De resultaten kun je hier lezen. Zo vond Facebook bijvoorbeeld dat vrouwen meer gebruik maken van emojis dan mannen. Interessant?!

Benedict Cumberbatch’s betoog tegen technologie in publiek

Benedict Cumberbatch, onder andere bekend van z’n rol als Sherlock Holmes, heeft een betoog gehouden tegen het gebruik van camera’s en mobiele telefoons in het publiek. De acteurs op ‘t podium (hij speelt momenteel in een theatervoorstelling) raken er door afgeleid. Zie hier z’n geniale maar o zo terechte betoog.

YouTube-account zendt nu al een jaar lang verslagen van de Eerste Wereldoorlog uit

De Eerste Wereldoorlog, die zoals je vast weet van 1914 tot 1918 plaatsvond, krijgt van de Nederlanders vaak wat minder aandacht. Dit uiteraard aangezien wij neutraal waren en de Tweede Wereldoorlog daardoor meer de aandacht krijgt. Echter blijft het een belangrijk stukje geschiedenis. Je kunt op dit YouTube-kanaal week voor week het nieuws van de Eerste Wereldoorlog zien. Erg indrukwekkend!

Apple Music zonder illegale afspraken

Even ging het gerucht dat Apple Music uit een serie illegale afspraken is voortgekomen, die de muziekindustrie zou benadelen. Onderzoek vanuit de EU wijst uit dat er geen illegale afspraken zijn gemaakt voor het bestaan van de streamingdienst van Apple. Lees hier meer over de verklaring van de EU.

Vingerafdrukken onbeveiligd opgeslagen op HTC One Max

Slecht nieuws voor de gebruikers van de HTC One Max; de vingerafdrukken, waarmee de gebruiker de telefoon kan unlocken, worden lokaal als afbeeldingen opgeslagen. Onbeveiligd! Apps kunnen deze bestanden zelfs bereiken, dus malware zou hier zelfs mee aan de haal kunnen gaan. Hier lees je deze ernstige openbaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Nokia gaat weer smartphones maken, Facebook weet hoe we lach(t)en en Eerste Wereldoorlog op YouTube
Sluiten