Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 23 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Nokia klaar voor de toekomst: 5G telefoon officieel bevestigd

Waar Nokia begin deze eeuw tot de grootste telefoonmerken ter wereld behoorde, staat het merk anno 2019 flink op de achtergrond. Maar dat wil niet zeggen dat er niet naar de toekomst gekeken wordt. HMD Global, het bedrijf die de smartphones produceert, bevestigt tegenover Amerikaanse media dat een 5G telefoon eraan zit te komen.

HMD Global bevestigt komst 5G Nokia

HMD Global, het Finse bedrijf dat verantwoordelijk is voor telefoons van het merk Nokia, is bezig met de productie van een 5G telefoon. Dat maakt de producent bekend tegenover de website Digital Trends. Dat de producent dit doet is niet persé bijzonder te noemen, gezien het feit dat bijna iedere andere producent uit de markt met de ondersteuning aan de haal gaat. Het enige grote verschil is alleen dat HMD het prijskaartje een stuk lager weet te houden dan deze andere producten. Althans, dat zegt het bedrijf zelf tegenover de media.

Volgens Juho Sarvikas, hoofd product bij HMD Global, zal de prijs van een 5G telefoon van Nokia de helft minder kosten dan ieder ander 5G toestel. Als we het huidige aanbod bekijken zien we een 5G smartphone van Samsung (vanaf €1300) en een 5G smartphone van LG (vanaf €1000) op de markt. Dat zou betekenen dat de 5G telefoon van Nokia een prijskaartje tussen de €500 en €600 zou krijgen. En dan zit het toestel precies waar HMD Global, volgens Sarvikas, het wil hebben:

Wanneer op dit moment naar de markt kijken, zien we overigens wel een paar “betaalbare” 5G opties opduiken. Zo is de Moto Z3 of Z4, inclusief de 5G Moto Mod, te koop voor zo’n €800. Datzelfde geldt voor de OnePlus 7 Pro 5G, dat tussen de €800 en €900 over de toonbank gaat. Een 5G smartphone van Nokia met een prijskaartje van €650, zou simpelweg een game-changer zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nokia klaar voor de toekomst: 5G telefoon officieel bevestigd
Sluiten