Nokia komt met klaptelefoon: de Nokia 2720 Flip

Er komen vijf nieuwe Nokia-telefoons op de markt. Een daarvan is een klassieke telefoon die ingeklapt moet worden, de Nokia 2720 Flip. Maar anders dan de opklap-Nokia’s uit de jaren 90 is dit toestel geschikt voor WhatsApp en Facebook. Ook heeft hij de Assistent van Google voor stembediening. Hij kost 89 euro. Het is niet bekend of en wanneer ze in Nederland op de markt komen.

De nieuwe telefoons van Nokia

Nokia presenteerde ook een stevig toestel, de Nokia 800 Tough. Die is water- en stofbestendig en bestand tegen extreme temperaturen, “ideaal voor veeleisende werkplekken en avontuurlijke reizen” en “van militaire kwaliteit”, aldus Nokia. De goedkope Nokia 110 ziet er ook uit als de Nokia’s van vroeger.

Nokia 800 Tough
De Nokia 800 Tough (Bron: Nokia)

Verder kwam Nokia met twee wat grotere en luxere smartphones, de 6.2 New en de 7.2, bedoeld voor het midden van de markt.

De telefoons heten Nokia, maar worden niet gemaakt door Nokia. Dat bouwt tegenwoordig netwerkapparatuur. Nokia heeft zusterbedrijf HMD toestemming gegeven om de naam Nokia te gebruiken voor telefoons. Dat komt door het verleden van het bedrijf. Nokia was ooit de belangrijkste mobieltjesfabrikant ter wereld, maar miste de overgang naar smartphones volledig. In 2014 werd Nokia gekocht door Microsoft, dat zich op de mobieltjesmarkt wilde storten. De naam Nokia verdween, maar de combinatie werd geen succes en Microsoft stootte Nokia weer af. Het werd toen opgekocht door de huidige eigenaar, HMD, dat is opgericht door de top van het oude Nokia. HMD en Nokia zijn in hetzelfde kantoor in de Finse stad Espoo gevestigd.

ANP

Reageer op artikel:
Nokia komt met klaptelefoon: de Nokia 2720 Flip
Sluiten