Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 12 feb 2020

Nokia en Royole trekken zich terug van het Mobile World Congress 2020

HDM Global, het bedrijf waar Nokia onder valt, en Royole trekken zich terug van het Mobile World Congress 2020. Dit maken beide partijen vandaag bekend middels een persbericht.

HMD Global heeft ons per e-mail laten weten dat onze afspraken met Nokia, die gepland stonden voor MWC 2020, niet doorgaan. Daarbij heeft ook Royole ons per e-mail laten weten niet aanwezig te zijn op de beurs. Beide vanwege het gezondheidsrisico dat het coronavirus met zich meebrengt.

Nokia skipt het Mobile World Congress

HMD Global heeft een statement naar buiten gebracht over de beslissing om Nokia terug te trekken van het Mobile World Congress. Volgens het bedrijf is MWC altijd hét evenement van het jaar, maar staat gezondheid van werknemers, aandeelhouders en klanten altijd nog ver boven dat.

GSMA (organisatie), dat voor een onmogelijk taak lijkt te staan, krijgt in het statement overigens ook een schouderklopje.

“We willen GSMA oprecht bedankten voor de moeite die genomen wordt om de problemen rondom het coronavirus op te lossen. Ze zullen dan ook onze volledig steun hebben in de toekomst.”

Royole sluit aan

De Nederlandse tak van Royole heeft ons vandaag ook een update gegeven over de komst naar het Mobile World Congress. Het bedrijf laat, net als Nokia, een statement achter in het persbericht.

“Met de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers, partners en klanten als onze eerste prioriteit, hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze deelname aan het MWC dit jaar te cancelen.”

Voor Royole stond de aankondiging van de FlexPai 2, opvouwbare telefoon, gepland. Dit toestel zal binnenkort, voordat het Mobile World Congress begint, officieel aangekondigd worden.

Gaat het Mobile World Congress 2020 nog door?

Royole en Nokia zijn de twee meest recente partijen die zich terugtrekken van het Mobile World Congress 2020, maar zijn zeker niet de enige. Eerder deze week zagen we Sony, Amazon en Intel zich onder andere ook al terugtrekken van de beurs. Vorige week kondigde Nvidia en LG ook al aan niet aanwezig te zijn.

De grote vraag is alleen: gaat de smartphone-beurs in Barcelona überhaupt nog wel door? Dat is een vraag waar organisator GSMA op dit moment ook nog geen antwoord op heeft.

Volgens Android Central zal de organisatie op 14 februari samenkomen op de huidige status te bespreken. Het lijkt erop dat er vanaf dat moment meer duidelijkheid is over de situatie.

Reageer op artikel:
Nokia en Royole trekken zich terug van het Mobile World Congress 2020
Sluiten