Nokia zorgt met nieuwe gadget voor een betere nachtrust

Toen Nokia in 2016 het bedrijf Withings overnam werd het duidelijk dat het Finse bedrijf naast smartphones ook de gezondheidsmarkt op wilde. En dan niet alleen met wearables zoals de Go. Op de CES 2018 in Las Vegas presenteerde het bedrijf de Nokia Sleep, een vernuftige slaaptracker.

Een gadget voor onder het matras

De Nokia Sleep is geen gadget die je om de pols draagt zoals de meeste trackers. Het gaat om een sensor die je onder het matras legt en via Wifi met je smartphone communiceert. En dan hebben wij het niet over de Nokia 6, de sensor werkt met iOS en Android. Tijdens het slapen detecteert de Sleep informatie als je slaap- en snurkgedrag, maar ook je hartritme. Al deze gegevens worden naar de Health Mate-app gestuurd om je slaapcycli te bewonderen. Ook worden er tips voor een betere nachtrust gegeven.

nokia

Nokia Sleep aan Alexa en IFTTT te koppelen

De gadget meet echter niet alleen je slaapcycli. Je kunt de tracker aan andere smarthome apparaten koppelen. Denk aan Philips Hue en een Nest-thermostaat. Via IFTTT kun je instellen dat wanneer Sleep ontdekt dat je gaat slapen de verlichting en verwarming automatisch uit gaat. Of aan gaan als je wakker wordt. Maar je kunt ook aan een Sonos One kunnen vragen hoe je hebt geslapen.

Ondanks dat slaaptrackers over het algemeen niet accuraat in het delen van de juiste informatie zijn, moet de Nokia Sleep dit wel doen. Vanwege de positie, aan de zijkant van het bed en op borsthoogte, moet alle data perfect te meten zijn. En te onderscheiden van een tweede persoon die in bed ligt. In het eerste kwartaal van 2018 is Nokia Sleep voor 99,95 euro verkrijgbaar.

Reageer op artikel:
Nokia zorgt met nieuwe gadget voor een betere nachtrust
Sluiten