Nokia van nostalgie naar innovatie met eerste slimme televisie

Als je denkt aan de merknaam Nokia, dan denk je aan stevige of tegenwoordig prima smartphones. Maar het bedrijf heeft zijn portfolio nu uitgebreid met een televisie die draait op Android TV. Vooralsnog is de 4K LED-tv alleen verkrijgbaar in India, via één online winkel.

Of Nokia de nieuwe televisie zelf maakt is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat het zijn naam gelicentiëerd heeft aan een derde partij die de tv onder het merk mag uitbrengen. Philips doet momenteel bijvoorbeeld hetzelfde. Dat bedrijf maakt al jaren geen eigen televisies meer, het Chinese bedrijf TP Vision is daar verantwoordelijk voor.

Nokia-televisie van Flipkart

Flipkart is het bedrijf dat nu aan de slag met met Nokia-televisies. Dit is een bedrijf in India en vooralsnog is de tv alleen in dat land te koop. De kernwaarden van deze televisie zijn ‘toegankelijk’ en ‘goedkoop’. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan zou een dergelijke tv ook in andere landen succes kunnen hebben.

De Nokia-televisie is een LED-tv van 55-inch, met een maximale resolutie van 4K (ook wel Ultra HD genoemd). Aan boord zit het Google-besturingssysteem Android, evenals twee 24 watt-speakers van het merk JBL. Flipkart noemt Android TV niet specifiek bij de software, dus het is nog even de vraag wat je dan precies in huis haalt.

Verder beschikt de tv over een 16:9-beeldverhouding en een 60 Hz-verversingssnelheid. Daarnaast is er ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10, zijn er drie hdmi-poorten en kun je twee usb-poorten verwachten.

Prijs van de Nokia-tv

De eerste Nokia-televisie van dit moment is dus vooralsnog alleen in India te koop voor een bedrag van 41.999 Indiase roepies. Dat is omgerekend ongeveer 533 euro, exclusief Nederlandse belasting. De tv moet vanaf 10 december te koop zijn. Op dit moment zijn er nog geen plannen om het apparaat ook in andere landen uit te brengen.

Flipkart

Reageer op artikel:
Nokia van nostalgie naar innovatie met eerste slimme televisie
Sluiten