Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 27 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

HMD Global presenteert binnenkort eerste Nokia smartphone met hole punch

Nadat Apple de iPhone X introduceerde met de befaamde notch, was HMD Global er redelijk snel bij om ook Nokia toestellen uit te rusten met de inham. Inmiddels hebben verschillende smartphonemakers hun eigen draai gegeven aan de notch en onlangs onthulde Samsung zijn Galaxy S10 toestellen met de zogenaamde hole punch: een klein gaatje in het scherm voor de selfiecamera. Ook nu weer is HMD Global er als de kippen bij en binnenkort kunnen we dan ook het eerste Nokia toestel verwachten met een hole punch.

Nokia X71 met driedubbele camera en hole punch

Dat wordt de Nokia X71 en HMD Global heeft al bevestigd dat we op 2 april een onthulling van het toestel kunnen verwachten. Zoals gezegd zal de smartphone aan de voorkant uitgerust worden met een klein gaatje in het display à la Samsung Galaxy S10 voor de selfiecamera. Daarnaast krijgt de telefoon aan de achterkant een driedubbele camera en wordt het tevens de eerste Nokia met een 48 megapixel sensor. Deze zal vergezeld worden door een 120 graden groothoeklens en een derde sensor, waarvan nog onduidelijk is wat zijn functie zal worden.

HMD Global Nokia X71 @OnLeaks

Iets andere internationale versie

Het nieuwe HMD Global toestel zal volgende week onthuld worden in Taiwan en we verwachten dat er niet lang daarna ook een internationale lancering zal plaatsvinden. Het toestel zal buiten Taiwan wel in een iets andere uitvoering uitgebracht worden en daarbij krijgt de telefoon ook een andere naam, namelijk de Nokia 8.1 Plus. Een tijdje geleden kwam de bekende tipster @OnLeaks al met renders van de de smartphone en het lijkt er helaas op dat de internationale versie geen driedubbele camera krijgt, maar het moet doen met een dubbele camera module. Wel zou de 48 megapixel lens alsnog van de partij zijn en krijgen beide versies een 6,22 inch display.

HMD Global Nokia X71 @OnLeaks

Een tijdje geleden mochten wel ook al kennismaken met de Nokia 4.2, welke voor maar 200 euro gebruikers de ideale Androidervaring zou bieden met Android One software en een heuse Google Assistant-knop. Of het wat is? Bekijk onze preview en bepaal zelf of de Nokia waarmaakt wat er beloofd wordt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
HMD Global presenteert binnenkort eerste Nokia smartphone met hole punch
Sluiten