Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 18 nov 2014

Nokia’s Android-tablet N1 is het eerste apparaat met omkeerbare USB-connector

De relatie tussen Nokia en Microsoft is nog niet zo lang uit, maar het lijkt erop dat Nokia geen liefdesverdriet meer heeft. Sterker nog, ze zijn het snel vergeten en zijn overgestapt naar Android. Nokia heeft namelijk net de Android-tablet N1 gepresenteerd. Een tablet, die ietwat weg heeft van de iPad Mini, met een 7,9-inch scherm en een resolutie van 2048 x 1536 pixels. De tablet wordt aangedreven door een 64-bit Intel quad-core processor met een kloksnelheid van 2,3Ghz, zit er 2GB aan werkgeheugen in en krijg je 32GB aan vrije opslagruimte.

 
De N1 weegt 318 gram en is 6,9 millimeter dik. Aan de achterkant vind je een 8MP-camera, aan de voorkant een 5MP-camera. Aan de onderkant zitten twee speakers verwerkt en beschikt-ie over een industrieel design. De batterij met een capaciteit van 5300mAh is flink te noemen, maar is het meest interessant misschien wel de nieuwe omkeerbare USB Type C-connector. De aansluiting van deze USB-connector is symmetrisch. Hierdoor maakt het niet uit hoe je ‘m in de USB-poort stopt.

Nokia’s eerste Android-tablet draait op Android 5.0 Lollipop en beschikt over de zelf ontwikkelde Z-launcher. Deze launcher hebben wij een tijdje op onze phone getest en werkt smooth. Nokia heeft de N1 overigens niet alleen ontwikkeld. Ze hebben met hardwarefabrikant Foxconn samengewerkt. In China moet het toestel rondom het ‘Chinese New Year’ voor omgerekend tweehonderd euro in de winkels liggen. Daarna zijn Rusland, de Verenigde Staten en Europese landen aan de beurt. Onduidelijk is of dit ook voor Nederland en België geldt.

Nokia heeft voor de N1 ook een speciale website ontwikkeld. Op Twitter gaat het echter direct los, omdat de site – net zoals het design – op de website van een iPad Mini lijkt. Wat vinden jullie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nokia’s Android-tablet N1 is het eerste apparaat met omkeerbare USB-connector
Sluiten