Base Station: Nomad lanceert indrukwekkende draadloze oplader

Apple‘s AirPower kun je gerust een blamage noemen. De oplaad-pad werd eind vorig jaar al onthuld, samen met de draadloos oplaadbare iPhone X. Vervolgens werd de accessoire eindeloos uitgesteld, en spreken insiders zelfs van een gefaald product. Hier lees je waarom. Nomad troeft de fabrikant af met de Base Station

Nomad Base Station: alternatief voor AirPower

Gelukkig maken de draadloos oplaadbare iPhones voor de verandering eens gebruik van een universeel protocol. Oftewel: ook andere fabrikanten kunnen oplaad-pads op de markt brengen. De pads waarmee je Android smartphones oplaadt, zijn ook gewoon compatibel met de iPhone Xs en iPhone Xs Max.

Terwijl Apple dus blundert, brengt de concurrentie degelijke alternatieven uit. Nomad heeft zojuist de Nomad Base Station gelanceerd. Het gaat om een accessoire die twee toestellen tegelijkertijd draadloos op kan laden, met het vermogen om voor fast-charging te zorgen.

Nomad Base Station: alternatief voor AirPower Nomad Base Station: alternatief voor AirPower

Op de veelzijdige Base Station zitten twee USB-ports, dus je kunt je gadgets ook bedraad opladen. Oftewel: vier smartphones kunnen tegelijkertijd snel opgeladen worden. De twee draadloze spots hebben een vermogen van elk 10W, terwijl de USB-ports respectievelijk 7.5W (Type-A) en 18W (Type-C) produceren.

Wat de Base Station doet opvallen, is dat er drie draadspoelen onder de motorkap zitten. Oftewel, je hoeft minder te priegelen met de exacte positionering van je gadgets. Dat is exact wat Apple beloofde te doen met de AirPower, maar dan met veel meer draadspoelen.

Nomad Base Station: alternatief voor AirPower

Daar betaal je helaas ook flink voor. De Nomad Base Station gaat 99.95 dollar kosten en wordt vanaf 8 oktober verscheept.

Nomad Base Station: alternatief voor AirPower
Reageer op artikel:
Base Station: Nomad lanceert indrukwekkende draadloze oplader
Sluiten