Coronavirus eist zijn tol: passagier niest, vliegtuig maakt noodlading

Is genies in deze tijden van het coronavirus genoeg om een vliegtuig naar de grond te halen? Blijkbaar wel. Een vlucht van Eagle naar Newark moest vroegtijdig landen omdat er paniek ontstond rond het genies van een passagier.

De politie van Denver liet in een reactie weten dat de passagier een allergie-aanval had. Daardoor moest hij veel niezen en hoesten.

Onruststokers onderweg

Nadat het vliegtuig was geland, zijn drie passagiers van het vliegtuig verwijderd. De persoon die de allergische aanval had werd getest en bleek geen koorts te hebben. Na de geruststellende uitslag mocht hij de vlucht met de andere passagiers alsnog voortzetten naar Newark.

Deze week liet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog weten dat de uitbraak van het coronavirus nu als een wereldwijde pandemie wordt gezien. Ondanks het feit dat tienduizenden mensen zijn geïnfecteerd met het virus, is het al over zijn piek heen in China. Tijdelijke ziekenhuizen zijn er al gesloten, en president Xi Jinping bezocht deze week de stad Wuhan. In Europa zijn de effecten juist nu merkbaar. Deense, Italiaanse en Oostenrijkse scholen zijn of gaan dicht, terwijl afgeraden wordt om naar heel Italië te reizen.

Schiphol onderzoek klimaatverandering
Opstijgend vliegtuig op Schiphol (Afbeelding: ANP/ Nils van Houts)

Coronavirus of toch gewoon verkouden?

De noodlanding laat zien dat er ook onnodige paniek kan ontstaan. Een gewone koorts, verkoudheid of allergische reactie is geen garantie op het dragen van het coronavirus. Mocht je toch het coronavirus hebben opgelopen, dan is de incubatietijd tussen de vijf dagen en twee weken. Na de incubatietijd worden symptomen van de ziekte zichtbaar.

De gevolgen van het coronavirus zijn overal merkbaar. Donald Trump maakte vandaag bekend een groot deel van de Europese bevolking niet meer de VS binnen te laten de komende weken. Grote tech evenementen als E3, Google I/O en MWC zijn allemaal afgelast en waar mogelijk naar het internet verplaatst.

Reageer op artikel:
Coronavirus eist zijn tol: passagier niest, vliegtuig maakt noodlading
Sluiten