Nooit meer een beslagen sneeuwbril met de F-BOM van ABOM

Rutger Houweling 9 sep 2014

Ben je net lekker aan het skiën, zie je ineens geen hand meer voor ogen. Niet omdat het zo hard sneeuwt, maar omdat jouw lichaamswarmte de bril heeft beslagen. Dit is een herkenbaar kwaal voor mensen die vaak op wintersport gaan. De slimme koppen van het bedrijf ABOM komen met de oplossing, de F-BOM. Een sneeuwbril als geen ander.

Want-F-BOM-ABOM-2

 

De F-BOM is een sneeuwbril met een verwarmingselement in het glas. Helemaal nieuw is het idee niet. Toch is dit de eerste bril die gegarandeerd binnen dertig seconden je bril van mist ontziet. De technologie lijkt erg op de verwarmingselementen die je in de ruiten van auto’s ziet. In het glas van deze bril zit het zo mooi verborgen dat je het niet ziet. Het verwarmingselement verwarmt het glas tot een temperatuur die iets hoger ligt dan de temperatuur van de mist op je bril. Je kunt ervoor kiezen om de bril constant op te warmen, dan houdt de batterij het zeven uur vol. Je kunt er ook voor kiezen om de bril handmatig een boost te geven, dan wordt-ie maar 10 minuten verhit. Dit zorgt ervoor dat de batterij ineens zeven dagen mee gaat. Handig als je een tocht gaat maken en niet weet of je snel genoeg bij het stopcontact kan zijn.

c72e0e11bf74da988bb9cb9b91efd458_large

 

Op dit moment is de F-BOM nog een Kickstarters project, maar met een beetje mazzel is hij leverbaar vanaf oktober 2015. Voor 151 euro kun je de bril op Kickstarters bestellen en dan krijg je er een powerkit en stikker pakket bij. Je kunt ook wachten tot-ie in de retail is voor 192 euro. Is deze sneeuwbril iets voor jou? Bestel hem hier.

Reageer op artikel:
Nooit meer een beslagen sneeuwbril met de F-BOM van ABOM
Sluiten