Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 6 januari 2014

Nooit meer gaatjes! De slimme Kolibree tandenborstel is namelijk verbonden met je smartphone

We zien tegenwoordig steeds meer apparaten die met elkaar of je smartphone verbonden zijn. Of het per se nodig is betwijfelen we, maar het is zeker leuker en handiger. Op CES 2014 is vandaag de Kolibree tandenborstel gepresenteerd. Dit is ‘s werelds eerste slimme tandenborstel die verbonden is met je smartphone.

Het werkt simpel. Download de gratis app en verbind Kolibree via Bluetooth met je smartphone. Vervolgens kun je beginnen met het poetsen van je tanden. Aan het einde van je poetsbeurt stuurt de tandenborstel de data naar je smartphone, die het vervolgens analyseert en vertaalt naar bruikbare informatie.

 
Op de app kun je aflezen hoe je je tanden hebt gepoetst. Denk aan de lengte van het poetsen, welke tanden je wel of niet hebt gepoetst en of je je tandvlees niet bent vergeten schoon te maken. Deze informatie kun je vervolgens delen met je vrienden, tandarts of gewoon voor jezelf houden. De app kan je ook uitdagen om de volgende keer beter je tanden te poetsten. Hier kun je dan badges mee winnen. Dit is natuurlijk ideaal voor kinderen, maar misschien ook wel voor volwassenen.

De ‘slimme’ tandenborstels zijn pas in het derde kwartaal van 2014 te bestellen op de website van Kolibree. Deze zullen dan ongeveer tussen de 75 en 150 euro gaan kosten. Ga jij ‘m bestellen of vind je dit onnodig? Laat hieronder een reactie achter.

Reageer op artikel:
Nooit meer gaatjes! De slimme Kolibree tandenborstel is namelijk verbonden met je smartphone
Sluiten