Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 23 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Nooit meer met het verkeerde been uit bed stappen met de slimme Kokoon koptelefoon

Iedereen heeft zo zijn routine om heerlijk in slaap te vallen. De één drinkt een kop slaapthee, de ander leest een boek. Wat ook erg goed werkt, is het in slaap vallen met oordoppen in je oren. Het enige probleem hierbij is dat je niet de hele nacht muziek in je oren wilt hebben en ze vaak niet heerlijk zitten. Nu kun je een timer zetten die na afloop je muziek uitschakelt, maar deze slimme koptelefoon is een nog beter alternatief.

Kokoon koptelefoon

De Kokoon is een slimmme, heerlijk zittende koptelefoon die jou een goede nachtrust garandeert. Allereerst is-ie uiteraard een koptelefoon. Deze kun je aansturen met je mobiele telefoon door middel van een app. Hierbij kun je instellen wat voor muziek je wilt luisteren ‘s nachts, maar uiteraard ook gedurende de dag. Door het design heb je hierbij geen last van externe geluiden, waardoor je na het in slaap vallen ook lekkerder zult slapen. Wat de Kokoon echter speciaal maakt, is de technologie die erin verwikkelt zit.

Slimme koptelefoon

De Kokoon is een slimme koptelefoon die door middel van EEG sensoren jouw slaappatroon vastlegt. Je maakt namelijk gedurende een nacht slaap ongeveer elke twee uur een slaapcyclus door. De Kokoon merkt het als je in slaap aan het vallen bent en past dan het volume aan. Maar de koptelefoon doet meer dan dat aangezien-ie een intelligent alarm kent. Dit alarm analyseert aan de hand van hoe jij aan het slapen bent wat het beste moment is om jou uit jouw slaap te doen ontwaken. Zo wordt je nooit meer plots wakker geschud door de wekker, maar wordt je heerlijk fris wakker.

Kickstarter

De Kokoon is op Kickstarter gepresenteerd en blijkt hier een groot succes te zijn. Hier kun je ‘m voor een kleine 170 euro reserveren. Dit is een relatief goedkope prijs als je dat vergelijkt met de 285 euro die je uiteindelijk voor de Kokoon zult moeten neerleggen. Is jouw nachtrust je goud waard, dan is dit natuurlijk een koopje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nooit meer met het verkeerde been uit bed stappen met de slimme Kokoon koptelefoon
Sluiten