Daniel Koster
Daniel Koster 14 jun 2015

Nooit meer vieze handen na een toiletbezoek met de UV-deurklink

Het overkomt iedereen wel eens: je bent niet thuis maar je moet nodig naar het toilet. De enige oplossing is een publiek toilet, zoals bij een trainstation of een tankstation. Wat ook voor velen wel bekend is, is dat dit vaak niet de meest hygiënische plekken op onze aardbol zijn. Zo kent de gemiddelde deurklink in een publieke wc relatief veel bacteriën. Twee tieners uit Hong Kong hebben een slim apparaat uitgevonden om de publieke wc een schonere plek te maken.

UV-deurklink

De oplossing die de twee tieners aanbieden is slim. Zij hebben namelijk een deurklink die zelfreinigend is uitgevonden. Dit door middel van een combinatie van titanium oxide en UV-stralen. Titanium oxide is een component dat bekend staan om zijn reinigende krachten. UV-stralen stimuleren deze krachten, waardoor de combinatie van de twee uitermate effectief is voor het zelf reinigen van een deurklink. Het meest vernuftigste aan de klink is nog wel dat-ie zelfvoorzienend is. De klink maakt gebruik van de bewegingen van de deur om energie op te wekken en toe te passen op het reinigingsproces.

99,8 procent

De UV-deurklink werd op het internationale Intel Science and Engineering Fair gepresenteerd. Hier deden de twee tieners uit de doeken dat 99,8 procent van de bacteriën door middel van de klink verdwenen. Dit is wellicht niet eens het grootste voordeel van de klink. De UV-deurklink kost namelijk slechts iets meer dan elf euro om te produceren. De klink werkt dus zeer goed en is ook nog eens goedkoop! Wij zijn enthousiast en vooral benieuwd wat er nog meer gaat komen. Schonere handen in ieder geval!

Reageer op artikel:
Nooit meer vieze handen na een toiletbezoek met de UV-deurklink
Sluiten