Barry Kraakman
Barry Kraakman 12 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Nooit meer zonder lege smartphone-accu dankzij… jouw fiets!

We gebruiken in Nederland massaal smartphones. Én fietsen. Twee verschillende objecten waartussen een link niet snel zal worden gelegd. Juist daarom is dit Kickstarter-project zo interessant; de fiets vergroot de levensduur van de smartphone door simpelweg… juist: te fietsen!

Stroom opwekken zonder wrijving

De bedenkers snappen heus wel dat we niet gaan fietsen óm onze smartphone op te laden als we thuis in elke hoek een stopcontact hebben. De toepassing is echter wel interessant voor een fietsland als die van ons. Het systeem, dat op elke fiets gemonteerd kan worden, wekt zónder extra wrijving te veroorzaken stroom op. Genoeg om een voorlamp te verlichten én je smartphone op te laden.

Eigenlijk altijd handig

Juist dat laatste doel is voor ons Nederlanders ideaal. Als je na het werk zo’n dertig minuten naar huis moet fietsen, kun je de accu van je smartphone toch weer een kleine boost geven. Zo ben je de hele terugweg bereikbaar én redt de smartphone het waarschijnlijk tot het moment dat je naar bed gaat. Of wanneer je naar of van een feestje naar huis fietst. Of een hele dag rondfietst en Strava gebruikt. Eigenlijk zijn er geen momenten waarop deze uitvinding niet handig is. En ohja, je hoeft ook nooit meer naar de winkel voor nieuwe batterijen voor de voorlamp, want deze licht op bij het pedaleren.

Interesse?

Heb jij, net zoals ons, interesse in dit vernuftige project? Ga dan snel naar de pagina op Kickstarter, waar-ie voor ongeveer 136 euro is te bestellen.

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nooit meer zonder lege smartphone-accu dankzij… jouw fiets!
Sluiten