Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 24 jan 2018

Dit is waarom je nooit op een batterij moet bijten

In de categorie ‘dat is gewoon niet zo handig’ nemen we jullie graag mee naar China. In het land waar veel mensen wonen, kan het natuurlijk voorkomen dat je er iemand bij hebt zitten die het niet heel erg handig is. Iemand die dacht dat het een goed idee is om op een batterij te bijten. Gelukkig heeft de camera van de winkel het incident vastgelegd, zodat we nu allemaal weten dat je dat gewoon niet moet doen.

Bijten op een batterij

Het incident vond op 19 januari plaats in een elektronicawinkel. Aan de linker kant van de onderstaande video zien we de man in kwestie, die op zoek is naar een nieuwe batterij. Blijkbaar wilde hij daarbij kijken of het om een echte batterij was of een dummy. En hoe kun je dat beter ontdekken dan je tanden er in te zetten?

Wat volgt is een indrukwekkende explosie. Je zou denken dat na afloop van de actie het zwaar mis zou zijn met de desbetreffende consument, maar gek genoeg is er niks ergs gebeurd. Omstanders kijken een beetje verbaasd en de man zelf weet ook niet helemaal wat er zojuist is gebeurd. Hopelijk heeft de beste man hiermee zijn lesje geleerd en laat het een waarschuwing zijn voor anderen, voor zover het niet duidelijk was: een batterij is niet om je tanden in te zetten. Ook al denk je dat je op die manier kunt kijken of een batterij echt is of niet. Gewoon niet doen.

De video is overigens in China een grote hit. Naast de Youtube-video hierboven werd de video eerst gedeeld op Miaopai, waar hij inmiddels bijna vijf miljoen keer is bekeken. Op die manier weten dus heel veel Chinezen nu dat een batterij niet van goud is en je er dus niet je tanden vol overgave in hoeft te zetten.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je nooit op een batterij moet bijten
Sluiten