Ilona Braam
Ilona Braam Home 31 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Met dit flexibele meubelstuk heb je geen andere meubels meer nodig

De markt voor flexibele en transformerende meubels is de laatste tijd behoorlijk gegroeid. Als gevolg zien we constant nieuwe producten opduiken, die kunnen voldoen aan het dynamische leven van tegenwoordig. Eén van de nieuwkomers is Nook. Dit flexibel meubelstuk transformeert naar elk soort meubel dat je in een kamer nodig zou kunnen hebben en is perfect om optimaal gebruik maken van wat krappere ruimtes.

Nook heeft een simpel design van alledaagse objecten

Nook werd ontworpen door product designer Andrea Pallarès als eindexamenproject  en maakt gebruik van alledaagse objecten. Het bestaat uit een bed frame, een slaapkussen, een dekbedovertrek en drie gestoffeerde bankkussens. Pallarès ontwerpt door veranderende levenssituaties te observeren en komt als antwoordt daarop met emotionele en innovatieve objecten.

Nook flexibel meubelstuk

Flexibel meubelstuk is bed, bureau en bank in één

Met het design kan een ruimte worden ingericht, maar het kan ook gebruikt worden als een room divider. Het transformeert soepel van een privé ruimte, naar een meer open plek waar je je vrienden kunt ontvangen om een drankje te drinken. Je hebt meteen een bed, een bank en een bureau in één en creëert deze door de kussens met magneten telkens anders te regelen.

Nook flexibel meubelstuk

Nook in de winkel

Hoewel het om een eindexamen project gaat, verwachten we wel dat Nook op een gegeven moment in de winkel zal verschijnen of online te koop zal zijn. Er is nu eenmaal veel vraag naar flexibele meubels. Denk alleen maar aan alle studenten, die zich moeten behelpen met kleine studentenkamers. Wanneer dit gaat gebeuren is voorlopig echter nog onbekend.

Een ander flexibel meubelstuk dat ook een bed en bank in één is, is de Exocet stoel. De Exocet stoel heeft een futuristische look gemaakt van hout en transformeert door telkens te roteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met dit flexibele meubelstuk heb je geen andere meubels meer nodig
Sluiten