Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 07/08/2018

Northern Wisps Cabins: concepttent is de ultieme vakantiebestemming

Soms komen we iets tegen dat er zo goed uit ziet, dat je gelijk gaat Googlen om te kijken of je het kan huren. Dat hadden we met de Northern Wisps Cabins. Het is een concept dat gemaakt is door Bartosz Domiczek, een architect. Hij liet zich inspireren door de prachtige omgevingen van IJsland en besloot daar enorme tenten in neer te zetten, die tijdens de avonduren prachtig verlicht zouden zijn.

Northern Wisps Cabins concept

Maar het is dus niet echt. De onderstaande afbeeldingen zijn CGI plaatjes en gebaseerd op de omgeving in de buurt van Thórsmörk. Maar als je daar dus in het echt rondloopt, dan zul je ze helaas niet zien. Het is dus echt iets dat enkel op papier bestaat en dat is eigenlijk heel erg jammer. De tenten zijn van verschillende handigheden voorzien. Zo kun je binnen de tent met een trap naar boven klimmen om daar lekker in je bed te duiken. Op de beneden verdieping kun je dan je eten maken en lekker chillen in je hangmat.

Northern Wisps Cabins

Vanuit de tent loop je gelijk de natuur in en kun je genieten van een waanzinnig uitzicht. Zeker in de avonduren wanneer het buiten donker is en de tenten door middel van een lichtje opvallen zou het een magisch geheel moeten opleveren. Een gevoel van warmte van de tent zelf en het onheilspellende van de verlaten en donkere omgeving. Maar helaas, het is slecht iets dat op papier bestaat. Hopelijk komt daar ooit verandering in, want het zou dan echt iets zijn waar we graag een nachtje in willen slapen.

Northern Wisps Cabins

Het enige waar we dan nog wel mee zitten is in hoeverre de tenten bestand zijn tegen windstoten, want het kan daar met de grote open omgeving waarschijnlijk behoorlijk hard waaien. Liever een tent die je nu kunt gebruiken? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Northern Wisps Cabins: concepttent is de ultieme vakantiebestemming
Sluiten