Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 okt 2020

Nostalgie: alle belangrijke PS4-games in één video

Binnenkort verschijnt de PlayStation 5. En zodoende is het tijd om langzaam, maar zeker afscheid te nemen van de trouwe PlayStation 4. Zeven jaar lang heeft de PS4 dienst gedaan.

In die zeven jaar zijn er natuurlijk vele grote games voor de PS4 verschenen. Ook dit jaar kwamen er nog een paar grote games uit, zoals Final Fantasy VII Remake, The Last of Us Part II en Ghost of Tsushima. En hoewel er zeker nog wat toffe games aankomen, is dit een mooi moment om ook terug te blikken.

Veel nostalgie in PS4-video

PlayStation heeft dat nostalgische gevoel prachtig samen gevat in een heerlijke video. In bijna vier minuten komen de verschillende games voorbij die volgens het bedrijf deze generatie heeft vormgegeven. Het zijn niet allemaal exclusieve games voor de PS4, maar het zijn wel stuk voor stuk heerlijke games. Bovendien flitsen ze lekker snel voorbij. Elke game krijgt zo’n één seconde de tijd om je dat ‘oh ja’-gevoel te geven en dat is toch verdomd lekker.

Na het zien van deze video kun je eigenlijk niet anders concluderen dat deze generatie spelcomputers ons toch weer heel wat moois hebben gegeven. Eerlijk is eerlijk, het begin van de PS4 was niet heel erg spectaculair. De launchgames waren niet heel erg sterk, maar langzaam, maar zeker kwam de spelcomputer op stoom en kregen we sinds 2014 eigenlijk elk jaar wel een paar games die als absolute must-have gelden.

De PS5 neemt het bijna over

Op 19 november verschijnt de PlayStation 5. Dat betekent niet dat je de PS4 gelijk vaarwel moet zeggen. Zeker aan het begin komen veel games nog altijd op het huidige platform uit. Al is het maar omdat daar wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Dan wil je als gamemaker een zo’n groot mogelijk publiek aanspreken. Wil je meer lezen voer alles met de PlayStation 4 heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nostalgie: alle belangrijke PS4-games in één video
Sluiten