Gaming Want: drie nostalgische games in een nieuw jasje

In de gamewereld is het de normaalste zaak van de wereld om games uit het verleden in een nieuw jasje te steken en weer opnieuw verkopen. Soms zijn ze voorzien van een nieuw likje verf, een andere keer komen ze uit in een bundel. Deze week is het extra opvallend dat we maar liefst drie heruitgaven voor onze kiezen krijgen. Tijd om nostalgische gevoelens te kweken met deze drie blasts from the pasts.

Full Throttle Remastered

We beginnen dit drieluik met Full Throttle Remastered. Het origineel stamt uit 1995 en was destijds één van de laatste sterke point and click adventures. In de game maak je kennis met motorrijder Ben Throttle, die snel terecht komt in een avontuur vol moord, motoren en chaos.

De remastered maakt gebruik van moderne graphics, maar bied je ook de optie om de klassieke look op het scherm te toveren. Het is een heerlijke game, die vandaag de dag wellicht ietwat verouderd aanvoelt, maar qua verhaal en het uitwerken van de personages zeker nog zijn mannetje staat. Full Throttle Remastered is beschikbaar voor de pc, PS VITA en de PS4.

The Disney Afternoon Collection

Uit het rijtje met games is The Disney Afternoon Collection een samenhangend geheel van NES-klassiekers. Games die bijna dertig jaar geleden op de grijze spelcomputer uitkwamen. In deze collectie zijn ze voorzien van de klassieke graphics. Daardoor zijn games als Ducktales 1 en 2, Chip ‘n Dale Rescue Rangers 1 en 2, Darkwing Duck (laten we lekker link gaan doen!) en Talespin perfecte voorbeelden van nostalgie reisjes.

De collectie moet het enerzijds hebben van het feit dat het zes games voor zo’n 20 euro zijn, maar kent daarnaast ook een aantal interessante features. Zo kun je de tijd terugspoelen wanneer je domme fouten maakt en kun je meedoen aan modi als Time Attack en Boss Rush. Bij de eerste probeer je levels zo snel mogelijk te voltooien, terwijl je bij de tweede allemaal bazen krijgt voorgeschoteld. The Disney Afternoon Collection is voor de PlayStation 4, Xbox One en pc verkrijgbaar.

Wonder Boy: The Dragon’s Trap

Wonder Boy: The Dragon’s Trap is waarschijnlijk de minst bekende titel van dit rijtje. De game kwam meer dan 25 jaar geleden uit op de Master System (de voorloper van de populairdere Sega Megadrive) en de Sega Game Gear. Platformen die in Nederland niet super populair waren. Als je ze echter wel in je bezit had, dan hopen we dat je toen Wonder Boy: The Dragon’s Trap in je collectie had.

Het was een actievolle platform-game, met RPG-elementen. In de game neem je diverse diervormen aan, waarbij elke vorm bepaalde voordelen heeft om obstakels te overwinnen. Onderweg moet je afrekenen met een berg aan vijanden.

De remaster is klassiek gebleven aan het origineel en geeft je de mogelijkheid om alles in de standaard graphics te spelen. Je kunt er echter ook voor kiezen om het nieuwe likje verf te gebruiken, dan ziet de game er heerlijk uit. De gameplay is wel wat verouderd, maar de klassieker charme maakt veel goed. Verkrijgbaar voor de PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

Als deze games geen nostalgische gevoelens bij je opwekken weten wij het ook niet meer. Toch komen er ook een aantal nieuwe vette games aan zoals Gran Turismo Sport en Star Wars Battlefront II. Daar lees je hier meer info over.

Wij brengen je wekelijks de rubriek Gaming WANT. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen.