Daniel Koster
Daniel Koster 5 dec 2015

Nostalgische mannenaccessoires waar we nu schaterlachend op terugkijken

Over de jaren heen hebben mannen af en toe afgrijselijke accessoires gedragen. We gaan het hierbij niet hebben over wiens schuld het is. Uiteindelijk heeft het mannelijke deel van onze bevolking er namelijk voor gekozen om deze accessoires te dragen. Dat maakt het niet minder leuk om eens even een overzicht van nostalgische flaters te plaatsen. Enjoy!

#1 Met sokken in sandalen

Ze zullen nooit verdwijnen, de (witte) sokken in sandalen. Echter blijft het één van de grootste catastrofes in het leven van de man om zoiets aan te trekken. Oké, misschien zit het fijn, maar het ziet er gewoonweg niet uit. Klaar.

#2 De Puta Madre kleren

Oef, sommige mensen hebben dus werkelijk waar kleren gedragen die nou niet echt wat fijns over jouw lieve moeder zeggen. Of elk ander persoon die de tekst las. En dan waren de kleren ook nog eens vaak voorzien van allerlei glitters en foute objecten. Dubbel oef!

#3 Je portemonnee aan een koord

Het was vroeger toen jij op de basisschool zat misschien een tijdje cool. Maar laten we ook eerlijk zijn, de enige groep die dit nog een beetje met verve kan dragen zijn motorrijders. Daar zijn ze volgens ons ook begonnen, een middel om de portemonnee onderweg niet te verliezen. Heb je geen motor (nee, brommers tellen niet), dan moet je ‘m links laten liggen!

#4 Emmer hoeden (Bucket hats)

We beginnen zelf na het doorlopen van dit lijstje te merken dat vergeten mannenaccessoires opeens weer helemaal terug zijn. Zo ook de emmer hoed. Deze hoed staat ook wel bekend als de vis hoed en was een jaar of vijftien populair. Het is echter niet voor niks dat de hoed een jaar of vijftien lang ongedragen door het leven is gegaan. Houden zo!

#5 JNCO broeken

Dit is misschien wel het absolute dieptepunt in de broeken die je vroeger hebt gedragen. De wijde pijpen met nog wijdere broekzakken waar je je walkman, lunch en andere benodigdheden in kwijt kon was nou niet bepaald modieus. Het ergste aan het verhaal is misschien nog wel dat het bedrijf nog steeds bestaat!

#6 Een trucker-pet

De trucker-pet was in de jaren zeventig nog best populair. Echter zijn ze een tijd later weer opgedoken omdat mensen ze toch wel iets iconisch vonden hebben. Echter is de trucker-pet meer een gevalletje net niet. Net geen toffe pet, en net niks anders. Leuk voor een verkleedfeestje, dat wel!

#7 Een gilet over een t-shirt

Een gilet is netjes en wordt doorgaans onder een driedelig pak gedragen of op een warmere dag in plaats van een jasje. Om een giletje echter over een t-shirt te dragen schiet aan zijn doel voorbij. Echter heeft menig man in zijn tienerjaren (of zelfs nog later) bij de H&M een hippe gilet op de kop getikt om er tof bij te lopen.

#8 De haaientand

Op een gegeven moment zag je iedereen ermee rondlopen, een haaientand aan een koordje. En dat was toen ook nog eens best wel tof. Nu zou je er niet eens over dromen om een haaientand-ketting te dragen. Of moet je stiekem toch toegeven dat je er nog steeds fan van bent?

#9 De paardenstaart

Oké, deze laatste is misschien meer een ode aan alle vreemde haar kapsels en andere modieuze uitingen die de man over de jaren heen heeft ondernomen. Want of het nou de baard is, kort haar of de man bun, we laten ons elke keer weer verleiden tot een omgooi. Het ene moment is de baard weer in, het andere moment moeten we aan de paardenstaarten. Mannen, laten we nou eens voor onszelf kiezen en gewoon een tof kapsel uitkiezen dat bij ons past. En het daarbij houden!

Reageer op artikel:
Nostalgische mannenaccessoires waar we nu schaterlachend op terugkijken
Sluiten