Zo zie je je notificaties op Android die je per ongeluk hebt weggeveegd

Een welbekend probleem: je kijkt naar je notificaties en swipet per ongeluk net de verkeerde weg. Wat stond er nou eigenlijk? Dat is gelukkig met Android gewoon te achterhalen.

Om je notificatiegeschiedenis te achterhalen, heb je je zogeheten notificatielogboek nodig. Hoe je daar komt, lees je in dit artikel.

Zo haal je verloren notificaties op

Houd op je thuisscherm je scherm waar dan ook lang ingedrukt. Als het goed is, verschijnt er dan ‘Widgets’ vanuit het pop-up menu. Druk daarop en scroll in die lijst naar ‘Instellingen’ en druk vervolgens daarop. Dan kan je kiezen uit een waslijst aan snelkoppelingen. Kies hierbij het ‘meldingenlogboek’. Druk vervolgens op het icoontje op je startscherm dat waarschijnlijk een wit tandwiel heeft met een blauwe achtergrond. Dan verschijnt er een lijst waarmee je precies kan achterhalen wanneer je welke melding binnen hebt gekregen.

Het kan zijn dat jij het meldingenlogboek niet te zien krijgt bij dit stappenplan. Waarschijnlijk heb je dan een Android toestel waarbij het bedrijf zijn eigen laagje over de software van Google heeft heen gemaakt. Zo moet je met de Samsung Galaxy S9 en LG G7 op een andere manier je notificaties terughalen. Voor zulke toestellen gebruik je de app Unnotification. Met deze app kan je je ongelukkige swipe eenvoudig ongedaan maken. Zorg ervoor dat je na het installeren van de app het toegang geeft tot de noodzakelijke tools en klaar is kees.

schermafbeelding bijna weggeswipet
Een bijna weggeveegde notificatie. (Afbeelding: WANT)

Meer snelkoppelingen

Met de eerste instructie kan je nog meer handige snelkoppelingen maken die met 1 druk op de knop te achterhalen zijn. Zo kan je direct je nachtverlichting inschakelen of je overzicht van VPN’s ophalen. VPN’s kunnen handig zijn om bijvoorbeeld programma’s mee te streamen die in Nederland niet toegankelijk zijn, zoals bijvoorbeeld HBO. Lees dit artikel als je precies te weten wil komen waarom een VPN voor jou geschikt zou kunnen zijn.

Reageer op artikel:
Zo zie je je notificaties op Android die je per ongeluk hebt weggeveegd
Sluiten