Jelle van Es
Jelle van Es Pop-Culture 18 sep 2019

In alle rust gamen op je PlayStation 4? Zo schakel je notificaties uit!

Gamen op de PS4 is een heerlijk tijdsvermaak. Na een lange dag thuiskomen en je storten op je favoriete game is altijd een verstandige keuze. Maar je kunt op de PlayStation 4 natuurlijk ook je lievelingsserie volgen op Netflix. Zeker met je PS4 Pro, een 4K-televisie en een serie die 4K ondersteunt is dat top. Wanneer je rust wilt, dan is het natuurlijk super irritant als je allemaal notificaties krijgt van je vrienden. Gelukkig kun je dit makkelijk uitschakelen.

Schakel notificaties uit op de PS4

Het zijn met name de notificaties van vrienden die een party joinen die nogal irritant zijn. Maar ook vrienden die je constant uitnodigen om een potje Call of Duty te komen spelen terwijl je lekker zit te Netflixen zijn een doorn in het oog. Gelukkig kun je hier makkelijk iets aan doen.

Notificaties
Notificaties (Bron: PlayStation)

Om deze notificaties op je PS4 uit te zetten ga je in het menu naar het kopje Settings en scroll je daar naar beneden totdat je bij het menu van Notifcations komt. In dit menu zie je de verschillende dingen waarvoor je een notificatie krijgt. Persoonlijk zou ik in elk geval de optie om de notificatie wanneer je vrienden een party joinen gelijk uit zetten, maar mocht je in complete stilte je games willen spelen, dan kun je helemaal zelf gaan bepalen waarvoor je wel en waarvoor je geen notificatie meer wilt gaan krijgen.

Mocht je je bijvoorbeeld irriteren aan vrienden die tijdens het spelen complete berichten naar je gaan schrijven op de PS4? Dan kun je bij Notifcations er dus ook voor kiezen om de standaard berichten uit te schakelen. Of kies er voor om de meldingen van Trophies volledig buiten wegen te laten. Wil je meer lezen over alles dat met de PlayStation 4 te maken heeft? Bezoek dan zeker hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
In alle rust gamen op je PlayStation 4? Zo schakel je notificaties uit!
Sluiten