Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Motoren 15 jan 2019

Deze elektrische motorfiets is niet alleen een motor, maar een verlangen

Waar de ruimte in Star Trek de laatste grens is, is de inbeeldingskracht voor het bedrijf Novus de enige limitatie van hoe ver ze kunnen gaan. Ze geven aan vastberaden te zijn om dingen te creëren die nog niet bestonden en om door te gaan waar anderen zeggen dat het niet werkt. Met deze gedachte hebben ze de Novus elektrische motorfiets ontwikkeld, die niet slechts een motor zou zijn, maar een verlangen.

Futuristische elektrische motorfiets

Dat klinkt allemaal erg spannend en dat is ook precies hoe de elektrische motorfiets eruit ziet. Het design ziet er futuristisch en minimalistisch uit, terwijl het je ergens toch ook bekend voorkomt. Geometrische vormen worden gecombineerd met met veel negatieve ruimte en ergens lijkt het erop alsof je als bestuurder zweeft boven de banden.

Novus elektrische motorfiets

Hol frame van koolstofvezel

Om de motorfiets zo licht mogelijk te maken is het frame voornamelijk gemaakt van koolstofvezel  en is deze ook nog eens hol. Er is verder  geen display bij het stuur, maar in plaats daarvan gebruik je je smartphone. Op het moment lijkt het nog om een prototype te gaan, aangezien er bepaalde essentiële elementen ontbreken, zoals spiegels, knipperlichten en remlichten. De basis is echter solide en als er ooit een productieversie verschijnt lijkt hij zeker de moeite waard te zullen zijn.

De laatste tijd zien we steeds meer spannende elektrische motoren verschijnen en één daarvan is dit 3D-geprinte model. Niet alleen ziet de motorfiets eruit alsof hij zo van de filmset van een sci-fi film komt afgereden, maar hij rijdt ook nog eens op luchtloze banden.

Uncrate

Reageer op artikel:
Deze elektrische motorfiets is niet alleen een motor, maar een verlangen
Sluiten