Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 jun 2019

NS test gloednieuwe feature met aparte Android en iOS applicatie

Wie wel eens met zijn achterwerk in een trein zit, zal weten dat de reisplanner van de Nederlandse Spoorwegen soms echt een redder in nood kan zijn. Maar volgens het bedrijf zelf kan het nog een stuk beter. Het test een compleet nieuwe feature voor de reisplanner, maar doet dat wel op een bijzonder goede manier. Dit is NS Labs voor iOS en Android!

NS test nieuwe feature voor Android en iOS

De Nederlandse Spoorwegen heeft een nieuwe applicatie genaamd NS Lab in de App Store en Google Play Store gezet. Het bedrijf is bezig om een nieuwe feature toe te passen in zijn reisplanner app, maar test deze eerst door de nieuwe Labs-app. Het idee hierachter is dat het publiek deze feature kan testen in een losse applicatie, zonder daarbij de Reisplanner app aan te passen. Mocht deze test succesvol verlopen, dan zal de functionaliteit toegepast worden in de Reisplanner.

We hebben met NS Lab niet te maken met een reisplanner, maar wel met een aanvulling daarvan. Wanneer jij met de ene app je reis helemaal uitgestippeld hebt, is het aan Labs om deze reis zo makkelijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan entertainment, indoor-navigatie in de Stations en een timer om te laten zien hoeveel tijd je nog hebt voor je overstap. Kortom: meer inzicht in je reis dan ooit tevoren.

iOS en Android NS feature

Oplossing van problemen?

Of de gloednieuwe app een einde maakt aan veelbesproken problemen tijdens het treinreizen is nog maar de vraag, maar het idee is al goed. De kans dat jij je overstap mist zal door de applicatie een stuk kleiner worden bijvoorbeeld. Door de indoor-navigatie is direct te zien hoe je naar het spoort moet lopen en hoelang je nog hebt. Moet je echt gaan rennen of is het simpelweg te gek voor worden om als een bezetene door je door het station te bewegen. Het lijkt een goede move te zijn van de NS.

Maar misschien zijn de toekomstplannen nog wel het meest interessant te noemen. Zo wordt er bijvoorbeeld gedacht aan intergratie met je agenda. De applicatie van NS kan checken een trein overvol is en adviseert je of je deze trein echt moet nemen of dat je ook de volgende kan pakken. “En NS Labs dan ook laten zien waar het in de trein het drukst is?” Ja, dat kan zeker (mits de toekomstplannen doorgevoerd worden). Hoe tof zou dat zijn?

Wie de NS Lab app alvast wil proberen kan deze downloaden in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).

Reageer op artikel:
NS test gloednieuwe feature met aparte Android en iOS applicatie
Sluiten