Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 16 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | Week 38 2019

Het mag het afgelopen weekend dan verrassend mooi weer zijn geweest, maar vandaag is het helaas wat regenachtig. Al geeft dat je wel weer een goed excuus om eens te checken wat er nieuw is op Netflix. Om je alvast een handje te helpen hebben we de meest interessante titels voor je verzameld.

Nu op Netflix: 3 nieuwe films en 3 series

Zoals iedere week willen we jullie maandag wat dragelijker maken door enkele nieuwe Netflix titels op een rijtje te zetten. Dit keer hebben we ervoor gekozen om 3 films en 3 series uit te lichten.

Batman Begins

We beginnen het lijstje met misschien wel de meest interessante titel, namelijk Batman Begins. Dit is de eerste film uit de Batman trilogie van Christopher Nolan, waar ook het legendarische The Dark Knight onderdeel van uitmaakt.

Ondanks dat Batman Begins niet zo goed is als zijn opvolger is het verder wel een prima film om een keer gezien te hebben. Mocht hij je bevallen dan kun je daarna direct The Dark Knight en The Dark Knight Rises bekijken, aangezien die ook op Netflix vertegenwoordigd zijn.

The I-Land (Netflix original serie)

Hoe zou jou het lijken om ineens wakker te worden op een tropisch eiland? De kans is groot dat je dit wel ziet zitten. Al is het voor de personages in The I-Land een stuk minder aangenaam dan verwacht.

Deze Netflix original draait om een groepje influencers dat wakker wordt op een tropisch eiland en geen enkel idee heeft hoe ze daar terecht zijn gekomen. Al snel blijkt dat ze onderdeel uitmaken van een bizar spelletje.

Our Godfather

De maffiawereld is geen plek voor verraders. Toch was er in 1986 een prominent lid dat besloot om tegen zijn eigen mensen te getuigen. Hiermee wist Tommaso Buscetta ervoor te zorgen dat meer dan 400 leden van de maffia veroordeeld konden worden. Het spreekt voor zich dat hem dat niet in dank afgenomen werd. Sterker nog, het zorgde ervoor dat meerdere van zijn familieleden werden omgebracht.

Het verhaal van Tommaso is verwerkt in een documentaire genaamd Our Godfather. Deze is vanaf nu op Netflix te zien.

Evelyn

Naast Our Godfather is er nog een andere documentaire aan Netflix toegevoegd die een heftig thema bespreekt. In Evelyn krijgen we namelijk te zien hoe een gezin reageert als een van de kinderen zelfmoord pleegt.

Het bijzondere is dat deze documentaire gemaakt is door een van de gezinsleden zelf. Niet perse de meeste luchtige titel, maar daardoor wel degelijk de moeite waard om eens te bekijken.

Top Boy

De onderwereld is geen makkelijke plek om je zelf te bevinden, zoals de eerdergenoemde documentaire Our Godfather al uitwees. Al blijft het natuurlijk wel een interessant onderwerp om een Netflix serie over te maken. Met name als deze ook nog eens mede-produceert wordt door Drake, die tevens een deel van de soundtrack op zich genomen heeft.

Marianne (Netflix original serie)

We eindigen dit lijstje met Marianne, een Franse horrorserie die erg goede recensies krijgt. Ondanks dat de welbekende claim ”engste serie ooit” een beetje overdreven zal zijn blijkt hij wel degelijk erg creepy.

Mocht jij nog meer over het Netflix aanbod willen weten dan kunnen we de Kijkvoer! Podcast van harte aanbevelen. Deze is hier te beluisteren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | Week 38 2019
Sluiten