Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 19 aug 2019
Leestijd: 4 minuten

Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | week 34 2019

Waar we in ons lijstje met Netflix thrillers nog spraken over slecht weer blijkt het nu juist op te gaan klaren. Hoe dan, er is altijd wel een excuus te bedenken om als nog een binge-sessie in te plannen. Al helemaal als je kijkt naar welke top films en series Netflix onlangs aan haar aanbod heeft weten toe te voegen.

Deze film en series zijn vanaf nu te zien op Netflix

Ook in week 33 van 2019 zijn er weer een hoop interessante titels op Netflix verschenen, met als gevolg dat je in week 34 genoeg leuks hebt om te kijken. In tegenstelling tot veel ander Netflix nieuws dat we delen gaat het hier om films en series die je per direct kunt bekijken. Vandaar dat we het wel de moeite waard vonden om ze even voor jullie uit te lichten.

#1 American Pie: Beta House

Vooruit, het is misschien niet de beste van de reeks, maar gezien alle andere American Pie films onlangs van Netflix zijn verdwenen is deze titel desondanks een welkome aanvulling op het aanbod.

In dit zesde deel besluiten enkele vrienden om hun studententijd te verrijken door lid te worden van Beta House, een populaire vereniging. Dit lukt, maar al snel ligt de concurrentie op de loer. Een rivaliseerde club is namelijk er op uit om Beta House te vernietigen. Een hilarische strijd volgt…

#2 Hannibal

In een recent artikel over onafgemaakte series hadden we het nog over de Hannibal serie, maar er zijn ver daarvoor ook al enkele films over dit personage verschenen. De bekendste hiervan is The Silence of the Lambs, dat tevens een van de best beoordeelde thrillers aller tijden is. Mede door het succes kwamen er nog twee films, waarvan het onlangs aan Netflix toegevoegde ‘Hannibal’ het afsluitende deel is.

Ook hierin staat de legendarische slechterik Hannibal Lecter centraal. In tegenstelling tot de vorige films zit hij nu niet meer in de gevangenis, maar loopt hij vrij rond. Het spreekt voor zich dat hij hierdoor extra gevaarlijk is en daarbij de spanning nog een tandje wordt opgevoerd.

#3 Archer

Archer is een komische animatieserie die zich in plaats van kinderen op volwassenen richt. Gezien het feit dat er inmiddels alweer 10 seizoenen kunnen zijn kunnen we zeggen dat het een succes is. Mocht jou deze serie ook leuk lijken dan heb je geluk. Archer staat namelijk in zijn geheel op Netflix.

Ieder seizoen is niet alleen rijkelijk gevuld met foute grappen, maar ook talloze filmverwijzingen. Vandaar dat we deze Netflix serie van harte kunnen aanbevelen.

#4 Psycho

Het gebeurt niet vaak dat Netflix films uit 1960 aan haar aanbod toevoegt. Wat op zich wel logisch is, want ondanks dat er veel naar klassiekers gekeken wordt zijn zwart-wit films voor veel mensen een beetje teveel van het goede. Al vinden we dat je voor Psycho best een uitzondering mag maken.

Het gaat hier namelijk om de bekendste film van grootmeester Alfred Hitchcock, volgens vele liefhebbers de beste regisseur aller tijden. Hij stond met name bekend om de manier waarop hij spanning wist op te bouwen. Psycho is misschien wel de film waarin dit het beste uit de verf kwam. Dus mocht jij wel open staan voor wat anders, dan kunnen we deze Netflix titel zeker aanraden.

#5. Mindhunter (Netflix original)

Ja, we hebben het al weleens eerder over deze serie gehad. Gezien het feit dat het tweede seizoen na de release direct een hoop lovende kritieken kreeg willen we hem echter nogmaals uitlichten.

De Netflix serie draait om twee FBI-agenten die in gesprek gaan met seriemoordenaars in de hoop zo meer inzicht te kunnen krijgen in hun werkwijze. In dit seizoen spreken ze onder andere met Charles Manson, de beruchte seriemoordenaar uit de jaren 60 wiens verhaal centraal staat in de recente Tarantino film ‘Once Upon a Time in Hollywood’.

#6 Sacred Games (Netflix India)

Ook in India maken ze blijkbaar goede series, dat blijkt uit Sacred Games. We maken hierin kennis met de in Mumbai werkende agent Sartaj Singh, die wordt gecontacteerd door de beruchte Gaitonde, een voortvluchtig crimineel. Hij moedigt de agent aan om de stad te redden, welke volgens hem in gevaar zou zijn.

De combinatie van een complex verhaal met goede uitwerking zorgt ervoor dat Sacred Games meer dan de moeite waard is. Daarnaast heeft de Netflix serie nog maar twee seizoenen, waardoor je jezelf niet eerst door 45 afleveringen heen hoeft te werken om erin te komen.

Meer Netflix aanraders

Mocht jij een compleet overzicht willen hebben van wat er in augustus allemaal verschenen is (en nog gaat verschijnen) dan kun je dat hier zien.

Er zullen deze maand zoals altijd ook weer enkele titels van Netflix verdwijnen. Als je daarover meer wilt weten dan kun je in dit artikel lezen om welke films en series het hier gaat.

Mocht jij liever eens een andere streamingdienst proberen dan hebben we hier een lijstje met 5 alternatieven waarvan je er 4 per direct kunt uittesten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | week 34 2019
Sluiten