Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 17 jul 2019

Nu op Netflix: Controversiële komedie met een historisch figuur

De leukste komedies zijn soms diegene waarin een beetje de grens wordt opgezocht. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met grof taalgebruik, of een berg geweld dat tussen de grappen door plaatsvindt. Er staat echter ook op komedie op Netflix die vanwege een hele andere reden controversieel is. Bij Er ist wieder da is het niet zozeer de grappen die de grenzen over gaan, maar meer het feit dat de hoofdpersoon Adolf Hitler is.

Nu op Netflix: Er ist wieder da

Hoe zou het zijn als Hitler in deze moderne tijd – met Netflix en Instagram – had geleefd? Wat zouden de reacties van mensen zijn als ze hem op straat tegenkwamen? Het antwoord op de eerste vraag zullen we nooit weten, maar dat op de tweede vraag krijgen in Er ist wieder da te zien.

In deze film ontwaakt Hitler namelijk zo´n 70 jaar na zijn vermeende dood op de plek waar zijn toenmalige bunker stond. Vervolgens trekt hij het moderne Berlijn in, zich verbazend over hoeveel de stad is veranderd.

Wat volgt is een leuke Netflix komedie die een leuk beeld schets van hoe het eruit zou zien als Hitler vandaag de dag had geleefd. Het geheel is soms een beetje flauw, maar gezien het onderwerp is eigenlijk niet verkeerd dat de makers besloten om het een beetje luchtig te houden.

Ook in het echt als Hitler over straat

Ondanks dat het hier natuurlijk om fictie gaat is hoofdrolspeler Oliver Masucci ter promotie van de film ook in het echt als Hitler over straat geweest. Het spreekt voor zich dat dit enkele bijzondere reacties opleverde. Een aantal hiervan zijn op video vastgelegd en in de film verwerkt.

Mede hierom stond Er ist wieder da destijds flink in de belangstelling. Mocht jij hem toen echter hebben gemist dan geeft Netflix je de kans om de film alsnog te zien. Als je liever een actiefilm hebt dan is Point Blank misschien meer wat voor jou.

 

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: Controversiële komedie met een historisch figuur
Sluiten