Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 22 okt 2012
Leestijd: 2 minuten

NU.nl lanceert Nederlands allereerste social reader app op Facebook

Nu.nl-lezers opgelet! Vanaf vandaag is het mogelijk om het laatste nieuws van NU.nl binnen Facebook te lezen middels de social reader app. Maar dit is natuurlijk niet het enige doel van de social reader. In de app kun je zien welke nieuwsartikelen populair zijn op Facebook en bij je vrienden. Hierdoor wordt het nieuws checken geen individuele bezigheid meer, maar een sociale activiteit. Vooral door het geïntegreerde game-element. Wanneer je namelijk veel artikelen binnen een bepaalde nieuwscategorie leest, krijg je een badge in die categorie. Hiermee kun je bijvoorbeeld een ‘sportkenner’, ‘economiespecialist’ of ‘gossip-girl’ worden. Hierdoor weten je vrienden ook direct wat ze tijdens de wekelijkse pub-quiz aan je hebben. Maar ook wat jij aan je vrienden hebt, want je kunt niet alleen je eigen nieuwsprofiel checken, maar ook de statistieken van je vrienden.

Verder krijg je in de app suggesties van berichten die jouw vrienden op NU.nl lezen en is het delen van nieuws nog eenvoudiger. Waar gelukkig over nagedacht is, is dat je zelf de keuze hebt of jouw activiteiten in de NU.nl Facebook app worden getoond op je News Feed of Ticker. Wil jij dus helemaal niet met de rest van de wereld delen dat je een bepaald artikel hebt gelezen, dan kun je dit aangeven.

Om deze social reader app te maken heeft NU.jij het creatief-technischbureau Digined ingeschakeld. “Met de social reader van NU.nl laat Digined opnieuw zien dat we duurzame applicaties maken die bedrijven in staat stelt echt structureel te profiteren van de virale kracht van Facebook”, zegt Stephan Reesink, Managing Partner bij Digined. Wij zijn op het eerste oog in ieder geval erg enthousiast over de creatie en zijn dan ook benieuwd of veel mensen gebruik gaan maken van NU.nl’s social reader app.

Benieuwd? De social reader van NU.nl is vanaf vandaag voor iedereen te bereiken via http://apps.facebook.com/nusocialreader/. Laat ons in onderstaande commentbox weten wat je ervan vindt en of je nu eerder het nieuws op Facebook gaat checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
NU.nl lanceert Nederlands allereerste social reader app op Facebook
Sluiten